CHP: İrfan Erdoğan'ın istifa gerekçeleri açıklansın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 15:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan'ı görevinden istifaya götüren gerekçelerin açıklanmasını istedi.

Baratalı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın istifa etmemesi halinde görevden alınacağı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Baratalı, Erdoğan'ın müfredatta ve ders kitaplarında Atatürkçülük ile ilgili yer alması gereken konulardaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi konusundaki çalışmaların Bakanlık tarafından dikkate alınıp alınmadığının açıklanmasını istedi.

Baratalı, Kitap İnceleme Komisyonunda kimlerin bulunduğunu, bunların göreve başlama tarihlerini, yayınevleri arasında dolaylı ya da dolaysız bir bağları olup olmadığını da sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırmasını istediği soru önergesinde, zamanında emekli olmak isteyen Halk Eğitimi usta öğreticilerinin, mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığını gündeme getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber