Yarın için okulların tatil edildiği iller

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 17:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rize'de okullar yarın da tatil

- Rize Valisi Kasım Esen, kar yağışından dolayı il genelindeki ilköğretim, orta öğretim, yaygın eğitim kurumları ve dershanelerin yarın da tatil edildiğini bildirdi.

Vali Esen, İl Kriz Merkezinde düzenlediği basın toplantısında,kar yağışının aralıklarla devam ettiğini ifade ederek, il genelinde 298 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Esen, "Çamlıhemşin ilçesi ile 28 köye elektrik verilemiyor. Çoruh Elektrik Anonim Şirketi (ÇEAŞ) yetkilileri, elektrik hatlarındaki sorunların giderilmesi için çalışıyor."

Kar yağışının il genelinde 2 gün daha devam etmesinin beklendiğini ifade eden Esen, çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmasını istedi.


Yozgat'da kar tatiline devam <

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların tatil süresi 1 gün daha uzatıldı.

Yozgat'ta kriz masası yaptığı değerlendirme toplantısının ardından okulların tatil süresinin uzatılmasına karar verdi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ilk ve ortaöğretim okullarının 1 gün daha tatil edildiğini söyledi. Müdür Gamsız, "İl genelinde kar kalınlığı 1 metreyi bulan yerler var. Birçok köyle ulaşım sağlanamıyor. O nedenle valimiz başkanlığında yaptığımız toplantıda okulların tatil süresinin uzatılmasına karar verdik" dedi.

İl genelinde kar nedeniyle Pazartesi ve Salı gününü tatil olarak geçiren öğretmen ve öğrenciler 1 gün daha tatil yapacak. Öte yandan, il genelinde yaklaşık 475 köy ile ulaşım sağlanamıyor.


Eğitime 'kar' engeli: Saray'da okullar 2 gün tatil

Van'ın Saray ilçesinde okullara 2 gün kar molası verildi. Yoğun kar sebebiyle kaymakamlık ilçe merkezi ve köy okullarını tatil etme kararı aldı.

Alınan bilgilere göre, ilçedeki yoğun kar sebebiyle ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okulların perşembe gününe kadar tatil edildiği bildirildi.

Saray ilçesinin yanı sıra Çatak'a bağlı taşımalı eğitim veren okulların yarın için tatil edildiği kaydedildi.


Zonguldak merkez ilçe ve beldelerde okullar 1 gün daha tatil

Zonguldak merkez ilçe ve beldelerde ilköğretim ve liseler bir gün süreyle daha tatil edildi.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; merkez ilçe ve bağlı beldelerdeki tüm ilköğretim okulu ve liselerde kar ve buzlanma nedeniyle Çarşamba günü okullar tatil edildi.


Hakkari'de okullar 1 gün tatil

Hakkari Valiliği, olumsuz hava şartları yüzünden il merkezi ve Yüksekova ilçesi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildiğini açıkladı.


Sakarya'da bazı ilçelerde kar tatili uzatıldı

Sakarya'nın Karapürçek ve Taraklı ilçesinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Geyve, Hendek, Kocaali ve Pamukova ilçelerinde ise yollarının kapalı olması nedeniyle okula gelemeyecek öğrencilerin idari izinli sayılacakları bildirildi.

CİHAN muhabirinin ilçe kaymakamlıklarından aldığı bilgiye göre, Karapürçek ve Taraklı ilçelerinde kar ve buzlanmadan dolayı taşımalı eğitim veren yatılı bölge ilköğretim okulu ve köylerdeki ilköğretim okullarında, 20 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verildiği kaydedildi.

Geyve ilçesinde 5, Hendek'te 3, Kocaali'de 5 ve Pamukova'da 2 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu belirtilerek, bu köylerde okuyan öğrencilerin okula gelememeleri durumunda idari izinli sayılacakları ifade edildi.


Ordu şehir merkezindeki okullar yarın açılıyor, köy ve ilçelerde tatil uzadı

Ordu'da pazartesi gününden itibaren uygulanan tatil, şehir merkezindeki okullarda sona erdi. Şehir merkezindeki okullar yarın, merkeze bağlı köylerde ise perşembe günü açılıyor.

Kar kalınlığının kıyı kesiminde 25 santim, yüksek kesimlerde 1,5 metreye ulaşması sebebiyle ilçelerdeki okulların tatile devam edip etmeyeceği kararı ise kaymakamlıklara bırakıldı. Bunun üzerine Fatsa ve Ünye ilçesinde eğitime 1 gün daha ara verildi. Tatil kararı hava ve yol şartlarına göre bir sonraki gün yeniden ele alınacak.

Karın etkili olduğu Gürgentepe, Kabadüz ve Ulubey gibi ilçelerde eğitime perşembe güne kadar ara verildi. Tatilin gelecek hafta başına kadar uzatılması gündemde bulunuyor.


Malatya'da bazı okullar 2 gün süre ile tatil edildi

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, kar nedeniyle bazı okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

20-21 Şubat tarihlerinde tatil edilen merkeze bağlı köy okulları şunlar: "Alhanuşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Çakırhan İlköğretim Okulu (2 gün), Beydağı Balıkderesi İlköğretim Okulu (2 gün), Gülamuşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Kamıştaş İlköğretim Okulu (2 gün), Dirican İlköğretim Okulu (2 gün), Pelitli İlköğretim Okulu (2 gün), Tanışık İlköğretim Okulu (2 gün), Uluköy Ahudere İlköğretim Okulu (2 gün), Beypınar İlköğretim Okulu (2 gün), Uzundere İlköğretim Okulu (2 gün), Yaygın Puluşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Mengin İlköğretim Okulu (2 gün)."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber