Vergi dairesine kızdı, önüne duvar ördürdü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi borcunu ödemediği için gelirlerine el konulan Erdek Belediyesi'nin başkanı, ilçedeki Vergi Dairesi'nin önüne duvar ördü. Binaya girmek isteyenler zor durumda kaldı

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde Belediye Başkanı ile Vergi Dairesi arasında vergi cezası yüzünden ortaya çıkan sürtüşme ilginç bir intikamla sonuçlandı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyenin 3 milyon YTL'lik vergi borcuna karşılık otogar gelirlerine el konulması üzerine, Vergi Dairesi'nin kapısının önüne duvar ördü. Sarı, arsanın şahsi mülkü olduğunu belirterek, inşaat başlatacağını söyledi. Vatandaşlar, binanın kapısının hemen önüne örülmüş duvar yüzünden giriş için 20 cm'lik arayı kullanmak zorunda kalıyor.

BAŞKA YOL BULUYORLAR

Vergi Dairesi'nin hemen önündeki bayrak direği duvarın diğer tarafından kalırken, vatandaşlar, çareyi duvarın bitimiyle başka bir binanın demir parmaklıkları arasında kalan 20 cm'lik boşluktan geçmekte buldu.

GİRİŞ-ÇIKIŞ ENGELLENDİ

Erdek Vergi Dairesi Müdür Vekili Kemal Özkan, ?Bu gelişmelerden sonra yerel yönetim Vergi Dairesi girişine duvar ördürerek ilçe sakinlerinin giriş ve çıkışlarını engelledi. Şimdi ilçe sakinleri vergi dairesine gelmek için çevrede bulunan apartmanların bahçelerini kullanıyor? dedi. Vergi Dairesi'nin girişini duvarla ören yerel yönetimin Vergi Dairesi'nin alanına el koyduğunu iddia eden Özkan, ?Kadastro uzmanları getirip ölçüm yaptırdık. Yaptırdığımız ölçümlerde yerel yönetimin bina girişini duvarla kapatmasının yanı sıra 3 metre dairemize ait olan alanı aldıklarını tespit ettik. Bu gelişmeleri Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı'na ilettik? şeklinde konuştu.

DUVAR DOĞAL HAKKIM!

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise, Vergi Dairesi önündeki arsanın kendisine ait olduğunu belirterek ?Vergi Dairesi önündeki arsanın mülkiyeti bana ait. Bu arsada inşaat çalışmaları başlatacağımızdan dolayı arsanın kenarına duvar ördürttük. Vergi borcumuzdan dolayı Vergi Dairesi'ne ceza verdiğimiz haberleri doğru değildir. Benim Vergi Dairesi ile herhangi bir sorunum bulunmamaktadır. Mülkiyeti bana ait olan bir arsanın kenarına duvar çektirmek benim en doğal hakkımdır? dedi.

İlk ilginç ceza değil

ERDEK Belediye Başkanlığı geçtiğimiz yaz Tüzün Sitesi sakinlerinin, deniz manzarasını kapattığı gerekçesiyle yol kenarındaki 27 yıllık zakkum ağaçlarını kesmesi üzerine site sakinlerini sitenin önüne, üzerlerinde ?Bu panolar Tüzün Sitesi sakinlerinin hiçbir izin almadan katlettikleri yeşil doku anısına konulmuştur? yazılı panolarla cezalandırmıştı. Ancak site sakinleri, bir komşularının yaptığı hatanın faturasının kendilerine ödetildiği, hedef gösterildiklerini belirtirlerken yazıyı okuyan tatilcilerin, dönüp kendilerine hakaret ettiğini bildirerek belediyeden bu afişlerin kaldırılmasını istemişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber