20 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 20 Şubat 2008 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yeni atanan Büyükelçileri Başbakanlık Resmi Konutta kabul edecek. (Saat:13.00)

-TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ?Her Yönüyle Trabzon? etkinliklerine katılacak.(Saat: 17.00)

-Başbakan Erdoğan, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek. (Saat:18.30)

-TBMM'DE VAKIFLAR YASASI GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDECEK

-TBMM Genel Kurulu'nda Vakıflar Yasası'nın vetolu maddeleriyle ilgili görüşmeler devam edecek. (14.00)

-ADALET KOMİSYONU TOPLANACAK

-Meclis Adalet Komisyonu'nda Türk Borçlar Kanunu görüşülecek (10.30)

-Türkçe'deki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması için kurulan Araştırma Komisyonu toplanacak (17.00)

-İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI ÜSKÜL'DEN BASIN TOPLANTISI

-Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül basın toplantısı düzenleyecek (11.00)

-YARGITAY BAŞKANI'NIN SOHBET TOPLANTISI

-Yargıtay 1'inci Başkanı Hasan Gerçeker, göreve seçilmesinin ardından gazetecilerle tanışma toplantısında bir araya gelecek. (Saat:11.00)

-MEB VE SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA PROTOKOL

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Öğretmenevleri ve Hekimevleri'nin Karşılıklı kullanımına ilişkin protokol imza törenine katılacak. (Saat:11.00)

-UNAKITAN ?GLOBAL FİNANS PİYASALARI VE TÜRKİYE EKONOMİSİ? PANELİNDE

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı, Gazi Üniversitesi ve Kariyer Yönlendirme Grubu tarafından düzenlenen "Global Finans Piyasaları ve Türkiye Ekonomisi" konulu panelin açılışında konuşacak. (Saat: 10.00)

-TOBB SANAYİ ODALARI KONSEYİ TOPLANIYOR

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sanayi Odaları Konseyi Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Sanayi Odalarının sorunlarının ele alınacağı toplantıya; Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi Odaları Konseyi Başkanı Tanıl Küçük ve Sanayi Odaları Konseyi üyeleri katılacak. (Saat:13.00)

-PİYASA GÖZETİM EŞLEŞTİRME PROJESİ SONA ERİYOR

-?Piyasa Gözetimi ile İlgili Eşleştirme Projesi Kapanış Konferansı? düzenlenecek. Konferansta Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan açılış konuşması yapacak. (Saat:10.00)

-TÜRKİYE EKONOMİSİ BEKLENTİLERİ TARTIŞILACAK

-TOSYÖV, ATO, OSİAD tarafından, ?2008'de Türkiye Ekonomisinden Beklentiler? konulu toplantı düzenlenecek. Toplantıya eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener de konuşmacı olarak katılacak. (Saat:10.00)

-TTB'DEN, SOSYAL GÜVENLİK YASA TASARISI'NA PROTESTO

-Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) tarafından, "Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı" Ankara Numune Hastanesi önünde protesto ediliyor. (Saat:11.30)

-AKP'DEN BELEDİYE SAVUNMASI

-Hükümetin, nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerin kapatılması ve 42 yeni ilçe kurulması kararına muhalefet sert tepki gösterirken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, düzenlemeyi savundu. Belde belediyelerinin kapatılmasıyla ilgili kanunun 2005 yılında çıkarıldığını ve adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarının alınmasıyla da uygulanmasının gündeme geldiğini belirten Tanrıverdi, ?kim ne derse desin ortada bir gerçek var. Türkiye'de yerel yönetimlerde bir düzensizlik, çarpık kentleşme söz konusu. Bunun düzeltilmesi gerekiyor? diye konuştu.

-Tanrıverdi, 42 yeni ilçe kurulması kararı kapsamında, Çankaya ilçesinin de bölüneceği ancak son anda bu karardan vazgeçildiği iddiaları konusunda ise ?Bunu daha önce de söyledik, Çankaya'yı bölmek hiçbir zaman gündemde yoktu. Nitekim çıkan sonuçtan da böyle bir niyetin olmadığı ortaya çıktı? dedi.

-AKP'Lİ ARINÇ'TAN: ?KANUNLARDAN YÜRÜTME VE YÜRÜRLÜK MADDELERİ KALDIRILSIN? TEKLİFİ

-Eski Meclis Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kanun tasarı ve tekliflerinde yer alan son iki ?yürütme ve yürürlük? maddelerinin kanunlardan çıkarılmasına ilişkin hazırladığı yasa teklifini Meclis başkanlığına sundu.

-Arınç, hazırladığı yasa teklifinin gerekçesinde, Meclis'in çalışmalarını daha verimli ve ekonomik olarak yürütmesinin esas olduğuna dikkat çekti. Arınç gerekçesinde, ?TBMM'nin yasama ve denetime ilişkin iş yoğunluğu söz konusu olduğu halde kanun tasarı ve tekliflerinin görüşülmesi sırasında yürürlük ve yürütme maddeleri üzerinde de görüşme açılmakta ve ciddi bir zaman israfı yaşanmakta, sırada bekleyen işler geçikmektedir? ifadelerine yer verdi.

-MHP, ÖZDAĞ'I MAHKUM ETTİRDİ

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2006 yılında yapılan kongrede aday olan Prof. Dr. Ümit Özdağ arasındaki kavgayı Bahçeli kazandı. MHP yönetimi, Özdağ'ı ?sahte belge? düzenlemek suçlamasıyla mahkemeye verirken, Artvin Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi'nden çıkan karar Özdağ'ın aleyhine oldu. Mahkeme, Özdağ hakkında ?sahte resmi belgeyi kullanmak ve resmi belge düzenlemek? suçuyla 2 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Özdağ, adli para cezasına çevrilen kararı temyiz etti.

-İHRACATÇI, TİM YÖNETİMİNE TEMİZ KAĞIDI İLE GİRECEK

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birlikleri için yasa çıkarılıyor. Yeni düzenleme ile yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyen, vergi kaçıran, inancı kötüye kullananlar söz konusu kuruluşların yönetimine giremeyecek. Yönetim organlarına girebilmek için temiz kağıdı gerekecek. TİM ve İhracatçı Birlikleri başkanlıklarına 4 yıllığına seçim yapılacak. Bir kişi iki seferden fazla seçilemeyecek. Yasa, mevcut TİM ve İhracatçı Birlikleri yönetimlerine ise dokunmayacak.

-TÜRK EKONOMİSTİN BAŞARISI

-Son Dünya Ekonomik Forumu toplantısında kurulmasına karar verilen kentlerin enerji, su, çöp, hareketlilik, planlama, sağlık ve iklim değişikliği gibi sorunlarının aşılmasında kendi aralarında ve özel sektörle işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan ?SlimCity Girişimi?nin 14 kişilik yürütme kuruluna Tokyo Valisi ve Londra, San Fransisko, Milano Belediye Başkanları yanında Uluslar arası Enerji Ajansı yöneticilerinden Fatih Birol da seçildi.

-EMEKLİ HAKİM VE SAVCIYA DÜŞÜK MAAŞ ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-Emekli Yargıtay üyesi Öztürk, Hakimler ve Savcılar Kanunu'na eklenen geçici 16. maddede yer alan düzenlemenin Anayasa'nın ?eşitlik' ilkesine aykırı olduğu iddiasıyla dava açtı. Danıştay, davayı Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Anayasa Mahkemesi, ilgili maddeyi iptal ederse emekli hakim ve savcıların maaşları artacak.

-TERSANE KAZALARI SONRASINDA ÇALIŞMA BAKANLIĞI DENETİM KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR

-Tersanelerdeki iş kazalarının artması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. İş kazalarını Bakanlar Kurulu'nun gündemine taşıyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, denetimlerin artırılması için 250 yeni iş müfettişi alınmasını istedi.

-HÜKÜMETİ ELEŞTİREN ÖĞRETMENE VERİLEN CEZA YARGIDAN DÖNDÜ

-Öğretmen Ömer Lütfi Akça, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdiği gerekçesi ile maaşının 8/1'inin kesilmesi cezası alması üzerine, söz konusu kararı yargıya taşıdı. Konya 1. İdari Mahkemesi cezanın herhangi bir kanuna dayandırılamaması nedeniyle, ceza kararını iptal etti.

-HOLLANDA'DAN MADIMAK AİLELERİNE RET

-Hollanda, Alevilik araştırmacısı vatandaşı Johanna Thuijs'in de kurbanlarının arasında bulunduğu, "Madımak Katliamında Yaşamlarını Kaybeden Aileler Komisyonu", Ankara'daki Büyükelçilik aracılığıyla iletilen davalar için hukuk müşavirlerinin sağlanması ve Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesine destek gibi talepleri geri çevirdi.

-UZMANLAR UYARDI:"LIGHT ÜRÜNLER DAHA FAZLA KİLO ALDIRABİLİR"

-Uzmanlar son zamanlarda tüketimi artan light ürünlere karşı uyardı. Diyet Uzmanı Dyt. Şeçil Kenar, light ürünlerin miktarında ve çeşidinde tehlikeli bir artış yaşandığına dikkati çekerek ?Bu artış aynı zamanda günlük alınan kalori miktarının da artmasına neden oluyor. Az yağlı-diyet-light diye piyasaya sunulan ürünlerin normal ürünlerle arasında ciddi farklar bulunmuyor? dedi.

-KANSERİN EN ÇOK SEVDİĞİ YİYECEK: "ŞEKER"

-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Ahmet Aydın, karbonhidratlar bakımından zengin gıdaların, özellikle de şekerin kanseri beslediğine dikkat çekerek, un ve şekerden kaçınarak bol sebze ve meyve tüketilmesi uyarısında bulundu.

-TÜRK TİYATROSU AVRUPA BİRLİĞİ'NE GİRDİ

-Avrupa Tiyatrolar Birliği (ETC) çerçevesinde oluşturulan ?Avrupa Tiyatro Projesi?nde Türk Devlet Tiyatroları da yer alacak. Proje ile Avrupa ülkeleri tiyatrolarının turne ve festival gibi etkinliklerle ilişkilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

-ERZURUMLU GENÇLERİN KONUĞU, İDİL BİRET

-Erzurum'da, Bilkent Üniversitesi bünyesinde kurulan Erzurum Özel Bilkent Laboratuar Okulu, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'i ağırlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber