Şikayet dilekçesi veren öğretmene soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde İnsan Hakları Kurulu'na başvurarak yönetici atamalarında haksızlığa uğratıldığını öne sürerek şikayetçi olan öğretmen Hüseyin Cengiz'in ifadesi, valilikçe görevlendirilen iki ilköğretim müfettişi tarafından çalıştığı okulda alındı.

Kaynarca İlçesi'ndeki Hatipler Seyfettin Selim İlköğretim Okulu'nda görevli Hüseyin Cengiz, yönetici atamaları ile ilgili haksızlığa uğradığını ve bunu mahkeme kararıyla kanıtladığı halde atamasınını yapılamdığını iddia ederken bu durumu İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayet etti. Cengiz, şikayetten sonra karşısında müfettişleri bulduğunu belirterek şöyle dedi:

?Başvurumun değerlendirilmesini, benden bilgi, belge, görüş istenmesini beklerken valilik tarafından hakkımda soruşturma açılması beni şaşırttı. Soruşturma nedeni olarak da ?silsile yolunu' izlemediğim belirtildi. Yani demek istedikleri şikayet ettiğim makama, ?Sizi şikayet ediyorum' diyeceğim. Oysa, İnsan Hakları Kurulu'nun ayrı bir kurum olduğunu sanıyordum. Bana yapılan haksızlıklar kuruma güvenimi iyice sarstı. Ben yine de şikayet dilekçemi silsile yolunu izleyerek yineledim. Ve sonucu bekliyorum.?

Yaptığı başvurunun hukuk dışı bir işlem olmadığını anlatan öğretmen Hüseyin Cengiz, ?Halkın büyük kısmını poşet poşet makarnalarla aldatmaya çalışanlar, kendilerine göre çatlak ses olanları da sindirmeye çalışıyorlar? dedi.

Kaynarca Eğitim Sen Temsilcisi de olan Hüseyin Cengiz sendika olarak da mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak soruşturmaya gelen müfettişlerin, ?Emir büyük yerden hem istersek seni kolluk güçleriyle getirtirdik? diyerek gözdağı verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber