Kefil olmak istemeyen ama bahane arayanlara artık gerekçe hazır

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Borçlar tasarısı Ayva'yı mutlu etti

TBMM'deki tek görme engelli parlamenter olan AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Borçlar Yasa Tasarısı'nda, körlere kimi resmi işlemleri için şahit bulundurma zorunluluğu getirilmesini eleştirdi. Ancak Ayva, kefaletle ilgili bölümü sevdiğini belirterek, "Kefil olmak istemiyorum, ama bahane de bulamıyordum... En azından şimdi 'hanıma sorayım, hanım razı olmuyor' deyip yırtmayı düşünüyorum" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu, Türk Borçlar Kanunu tasarısının geneli üzerinde görüşme yaparak, tasarıyı alt komisyona sevk etti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tasarının getirdiği yenilikler hakkında bilgi verdi. Eşten izin alınmadan kefil olunamayacağını, kefilin, sorumlu olacağı tutarı belirleyebileceğini bildiren Şahin, tasarıda, kira ilişkileriyle ilgili önemli düzenlemeler olduğunu iletti.

'Hanıma sorar, yırtarım'

Ayva da, "Körlerin imza yetkileriyle" ilgili engelliler aleyhine olan ve daha önce kanundan çıkarılmış olan bir hükmün tasarıya konulduğunu belirterek metinden çıkarılmasını istedi. Ayva, körlerin yapacağı kimi işlemlerde şahit istenmesinin külfet getirdiğini söyledi. Öte yandan kefaletle ilgili düzenlemeyi sevdiğini söyleyen Ayva, "Kefil olmak istemiyorum, ama bahane de bulamıyordum. Yeni düzenleme çok hoşuma gitti. En azından şimdi 'hanıma sorayım, hanım razı olmuyor' deyip yırtmayı düşünüyorum" dedi.

Zina düzenlemesi

AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da tasarıyı bütün milletvekilleri desteklediği için mutlu olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz, sabaha karşı yatmamıza rağmen buraya geldik ve yüzler gülüyor... Bazen böyle neşeli başlıyor, ama sonra bir madde çıkıyor ve binlerce maddenin önüne geçiyor. TCK'da zina düzenlemesinde olduğu gibi. Ne olur her kesimin görüşü alınsın, sonra yüzlerce önerge gelmesin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber