Öğretim görevlisi 800 YTL için intihara kalkıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretim görevlisinin elinden dersleri alındığı için intihara teşebbüs ettiği iddia edildi

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Muğla Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu, Muğla Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda kendini asarak intihara teşebbüs eden Ş.K.'nin (55), bunu ikinci öğretimdeki dersleri elinden alındığı için yaptığını öne sürdü.

Prof. Dr. Sunu, yaptığı yazılı açıklamada Muğla Üniversitesi'nde ikinci intihar vakasının yaşandığını belirterek, bu durumun kendi açısından üzücü olduğu kadar üniversitenin de itibarını azalttığını söyledi. Sunu, "Rektörümüz Prof. Dr. Şener Oktik'in, oğlunu usulsüz kayıtla Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yazdırması zaten bizi derinden üzmüştür. Öğretim üyeleri olarak rektörümüzün düştüğü acıklı duruma ziyadesiyle üzülürken bir öğretim görevlisi arkadaşımızın intiharını görmek derneğimizi, üniversitemizi ve bütün Muğlalıları derinden yaralamaktadır. Rektörün, insan onurunu incitecek ayrımcı ve baskıcı politikalardan vazgeçmesi gerekir. İntihara teşebbüs eden arkadaşımızın, ikinci öğretimdeki derslerinin elinden alındığı ifade edilmektedir. YÖK Başkanlığı'nın Muğla Üniversitesi ile ilgili olarak derhal soruşturma ve inceleme başlatmasını talep ediyor, bataklıkların kurutulmasını istiyoruz" dedi.

Muğla Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü Öğretim Görevlisi Ş.K.(55), dün okulun merdiven boşluğunda kendini iple asarak intihara teşebbüs etmişti. Yapılan araştırmada, Ş.K'nin kredi kartı borcu nedeniyle bu teşebbüste bulunduğu iddia edilmişti. Ş.K.'nin kendini astığını gören memurlardan Şener Buğdaycı da kalp krizi geçirmişti. Ş.K. ve Buğdaycı, Özel Yücelen Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına bulunuyor.



Muğla'da bir öğretim görevlisinin, 800 YTL'lik kredi kartı borcu için evine haciz gelince, okulda kendini asarak intihara kalkışması, unutulan gerçeği tekrar gün yüzüne çıkardı.

Muğla Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü Öğretim Görevlisi Ş.K. (55), okulun merdiven boşluğunda kendini iple asarak intihara teşebbüs etti.

Korkunç sahneye tanık olan memur kalp krizi geçirdi

Ş.K'nin intihara teşebbüs ettiğini gören, okulun memurlarından Şener Buğdaycı kalp krizi geçirdi. Ş.K. ve Şener Buğdaycı, Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Ş.K, Özel Yücelen Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Muğla Devlet Hastanesine kaldırılan Şener Buğdaycı'nın da sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

800 YTL için haciz gelince...

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yokaş, okula gelerek yetkililerden bilgi aldı. Aynı okulda görev yapan öğretim görevlisi Bedrettin Altınkuşlar, Ş.K. ile intihara teşebbüs etmeden kısa bir süre önce konuştuklarını belirterek, ''Bana, yaklaşık 800 YTL kredi kartı borcu olduğunu, borcu yüzünden dün haciz geldiğini ve moralinin bozuk olduğunu söyledi'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber