Duvarları çatlayan okulun öğrencileri okula gitmeye korkuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bağcılar Evren Mahallesi'nde bulunan İsa Yusuf Alptekin İlköğretim Okulu'nun duvarlarında okulun arka tarafında başlatılan inşaat nedeniyle çatlaklar oluştu. Okulun yan tarafındaki yolda da çökme tehlikesinin bulunması öğrenci ve velilerinin endişelenmesine yol açtı.

Bağcılar'da bulunan İsa Yusuf Alptekin İlköğretim Okulu'nun arka tarafında yaklaşık ay önce tekerlek üreten bir firma tarafından depo inşaatı başlatıldı. Halen devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle okulun duvarlarında çatlaklar oluştu. 6. sınıfta okuduğunu söyleyen bir öğrenci, "Bu çatlaklar bizi korkutuyor. Öğretmenlerimiz bize bir sorun olmadığını söylüyor ama biz hayatımızdan endişe duyuyoruz" dedi. Okulun arka tarafındaki inşaattan dolayı okulun çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu savunan bir öğrenci velisi, " Çocuklarımızın başına bir şey gelecek diye korkuyoruz. Bu öğrencilerin başka bir okula nakledilmesi lazım" diye konuştu. Bir inşaat firmasında çalıştığını ve bu okulda iki çocuğunun eğitim gördüğünü ifade eden İlhan İnan isimli vatandaş ise, " Çocuklar eve geldiklerinde korktuklarını anlatıyorlar. Biz çocuğumuzu bu okuldan almak istiyoruz" dedi.

Üç bin öğrencisi bulunan okulda eğitim devam ediyor. Gazetecilerin görüntü almasını istemeyen inşaat yetkilileri, bir sorun olmayacağını, bu çatlakların yetkili firma tarafından tamir edileceğini savundu. Sorumlu firmanın okul arkasında inşaat çalışması yapmasını değerlendiren belediye yetkilileri ise konuyu incelediklerini belirtti.

Duvarlarında çatlaklar oluşan okulun yan tarafındaki yolda da çatlaklar olduğu gözlendi. Bir kısmı çöken yolun çevresi emniyet şeridiyle çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber