İŞKUR: Norveç Türkiye'den işgücü talep etmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Norveç 100 bin Türk işçi alacak' söylentilerinin ardında Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) açıklama geldi. Norveç'ten işgücü talebi olmadığını kaydeden kurum, işçi alımıyla ilgili Norveç ile ilerleyen günlerde görüşme yapılabileceği vurgulandı.

İŞKUR 81 il valiliği aracılığı ile bir açıklama yayınladı. Açıklamada medyada son günlerde yer alan 'Norveç 100 bin vasıflı isçi alacak' şeklindeki haberlerin ardında açıklama yapama gereği duyulduğu vurgulandı. Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaretinde Norveç'te ihtiyaç duyulan işgücünün, AB üyesi olmayan ülkelerden de karşılanabileceğini aktarmıştı. Bakan Çelik de söz konusu nitelikli işgücünün Türkiye'den de karşılanabileceğini misafir bakana iletti. Konuya ilişkin ileriki günlerde Norveç firmaları ile görüşme yapılabileceği belirtildi.

Türkiye İş Kurumu'na Norveç resmi makamlarından veya işverenlerinden intikal eden herhangi bir işgücü talebi olmadığını kaydeden İŞKUR, "Bu durumun iki ülke yetkililerinin daha sonra yapacakları toplantılarla şekillenmesi bekleniyor. İleride adı geçen ülke işverenlerinden isçi talebi olması halinde, konu kurumumuz aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, bu aşamada vatandaşlarımızca telafisi güç durumlarla karsılaşmamaları açısından Norveç'e isçi gönderme konusunda aracılık edeceğini söyleyen kişilere veya şirketlere itibar edilmemesi gerekir." açıklamasında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber