Murat Ongun'un görev yaptığı İBB Sözcülüğü kaldırıldı

Ekrem İmamoğlu'nun Ramazan Bayramı sırasındaki Karadeniz gezisine davet edilen bazı gazetecilere yönelik eleştirilere verdiği "Önemsemiyoruz" yanıtıyla yoğun tepki gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sözcüsü Murat Ongun'un görevden alındığı öne sürüldü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2022 08:00, Son Güncelleme : 18 Mayıs 2022 11:46
Murat Ongun'un görev yaptığı İBB Sözcülüğü kaldırıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözcülüğünü yapan Murat Ongun, İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine gazeteci Nagehan Alçı'yı da davet etmesi üzerine yapılan eleştirilere tepki göstermişti.

"Biz o tartışmaları önemsemiyoruz" demişti

Murat Ongun, Nagehan Alçı'nın gezide yer almasına gösterilen tepkilere yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda. Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır."

İBB sözcülüğü birimi kaldırıldı

Yaptığı açıklamalarla tepki çeken Murat Ongun'un İBB sözcülüğü biriminin kaldırıldığı öğrenildi.

Temmuz 2019'dan beri sözcülüğünü yürüttüğü birimin kaldırılmasının ardından, Ongun'un hangi göreve getirileceğine dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

KONUYA İLİŞKİN EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Konuştuğumuz konuların arasında çok küçük bir konu. Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce benim kararımla sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Şu anda gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım sonuçlarından dolayı, toplumun da buna gösterdiği refleksten, ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine bakıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber