İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Barolar Birliği, 'müzik yayın saati' genelgesini Danıştay'a taşıdı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), müzik yayın saatinin 01.00 olarak belirlenmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2022 15:55, Son Güncelleme : 18 Mayıs 2022 15:56
Barolar Birliği, 'müzik yayın saati' genelgesini Danıştay'a taşıdı

TBB'den yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığınca 10 Mayıs'ta valiliklere genelge gönderildiği ve daha önce 00.00 olarak belirlenen müzik yayın saatinin 01.00 şeklinde değiştirildiği anımsatıldı.

Müzik yayını saatlerine sınırlamanın Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlandığı belirtilen açıklamada, son yayımlanan genelge tarihinde koronavirüs önlemlerinin ortadan kalktığı kaydedildi.

Bu yönüyle genelgenin amaç yönünden hukuka aykırı olduğunun kabul edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili yasal düzenlemeler çerçevesinde, müzik saatlerinin belirlenmesi konusunda yetkili kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olup, davalı Bakanlığın konuya ilişkin herhangi bir sorumluluğu, görev ve yetkisi bulunmamaktadır. İptali istenen genelge yürürlükte kaldığı sürece, kamu yararı ile bireylere anayasal hak olarak verilen bilim ve sanat hürriyeti, sanatın ve sanatçının korunması ilkesi zedelenecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber