Vekiller, fiyat yüksek olunca TOKİ konutlarını alamadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 07:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

8 bin YTL maaşla bu evleri nasıl alalım?'

TOKİ'nin lüks konut projesine milletvekilleri böyle tepki gösterdi...

Şebnem HOŞGÖR

Önceki dönem parlamentosunda milletvekillerini uygun imkanlarla lüks konut sahibi yapma projesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan engeline takılan TOKİ, bu dönem fiyatları yüksek tutunca bu kez de vekillerden yeterli ilgi göremedi.

TOKİ Başkanlığı'nın Yenimahalle'de MİT Müsteşarlığı önündeki Tarım Bakanlığı'na ait arazi üzerinde yaptıracağı lüks konutlar, milletvekillerine pahalı geldi.

Proje kapsamında yapılacak 10 ve 16 katlı toplam 18 blokta 960 dairenin bir bölümünü milletvekillerine satmak isteyen TOKİ'nin, 3+1 ve 4+1 daireler için peşinatları ve aylık taksit tutarlarını yüksek tutması, vekillerin gözünü korkutunca, Meclis'ten yapılan başvurular sınırlı kaldı.

?Bu fiyatlar yuvamızı yapar!?

Proje için TOKİ'nin gönderdiği ?ön anket? formunu dolduran milletvekili sayısı 60'ı dahi bulmadı. TOKİ'nin talep sayısı arttırmak için önceki gün Meclis'te yaptığı sunuma da vekiller ilgisiz kaldılar.

Meclis kulisindeki sohbetlerde AKP'li vekiller, TOKİ'nin fiyat ve vade seçeneklerine tepkilerini, ?Bu fiyatlarla TOKİ yuvamızı yapar? esprisiyle dile getirdiler. ?8 bin YTL maaşla bu taksitleri nasıl ödeyelim?? diyen vekiller, ?Bize de diğer meslek gruplarına sağlanan kolaylıklar sağlansın? talebinde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber