TOKİ, başvuruları kolaylaştırdı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik konutlar için başvurulara kolaylık sağlamak amacıyla, aranan azami gelir sınırını yükseltti. Bu sebeple, ailenin elde ettiği net gelir şartı, ekonomideki gelişmelere bağlı 1090 YTL'den, 1350 YTL'ye yükseltildi. İstanbul için bu tutar, 2 bin YTL olarak belirlendi. Azami gelir sınırı belirlenirken, ailede bir memur, bir asgari ücretli bulunduğu kabul ediliyor.

Fakir konutunu zengin alıyor

TOKİ Başkanı Bayraktar, TOKİ'nin öncelikli hedefinin yoksul ve dar gelirli kesim olduğuna dikkati çekerek, zengin kesime de sosyal konutlara kaynak sağlamak amacıyla konut yaptıklarını söyledi. Bayraktar, ?Fakire fukaraya verelim diye konut yapıyoruz, zenginler gelip buradan konut alıyor. Bunu önlüyoruz. Zengin konutunu özel sektör de yapıyor zaten? dedi.

Halkalı'da alt gelir grubu için satışa çıkan 300 konuta 3 bin başvuru geldiğini söyleyen Bayraktar, ?Gerçek hak sahiplerine bu konutların ulaşması için Tuzla'da satışa çıkardığımız 980 konuta başvuracaklarda aradığımız şartları daha da ağırlaştırdık. 5 yıl İstanbul'un Anadolu yakasında oturma şartı getirdik. Ya da 2 yıldır Anadolu yakasında çalışıyor veya 2 yıldır Anadolu yakası nüfusuna kayıtlı olması lazım. Silivri'den birisi gelip Tuzla'da konut almasın? dedi. Bayraktar, Tuzla'da 3 bin, Kayabaşı'nda da 3 bin konutluk proje başlatacaklarını söyledi.

4-5 bin YTL peşinle

Bu projelerden konut almak isteyenler, 4-5 bin YTL peşinat ödüyor. Taksitler konut tesliminden sonra başlıyor ve 15 yıl vade uygulanıyor. Taksitleri de projeye göre 280-300 YTL'den başlıyor. Bu projelerden konut alan vatandaşlar, konutun borcu bitene kadar konutu devredemiyor ve ayrıca ikamet şartı aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber