23 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Şubat 2008 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARA HAREKATI SÜRÜYOR

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine önceki gece saat 19.00 itibariyle başlattığı kara harekatı sürüyor. TSK'nın yürüttüğü geniş çaplı kara harekatına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAŞBAKAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da. Erdoğan'ın İstanbul temaslarına ilişkin Başbakanlık Basın Merkezi'nden resmi bir program bildirilmedi. Erdoğan'ın gün içinde kara harekatı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YÜRÜKLÜKTE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 10 gün inceleme süresinden sonra onaylanan ve üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmeler sürerken buna yapılacak yasal düzenleme ve YÖK'ün ek 17. maddesindeki değişiklik konusunda AKP ve MHP'nin izleyeceği strateji yeniden gündemde.

-TÜRBANA İLİŞKİN TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

-Gül'ün onayladığı anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmeler ve tepkiler izleniyor.

-EĞİTİM SENDİKALARI: ?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN ONAYLANMASI SÜPRİZ OLMADI?

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üniversitelere türban serbestisi getirilmesini düzenleyen Anayasa değişikliği teklifini onaylaması, eğitim sendikaları tarafından "sürpriz değil" şeklinde değerlendirildi. Onayın, TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik kara harekatı yürüttüğü sırada verilmiş olması ise eğitim sendikaları tarafından "manidar" bulundu.

-TUZLA TERSANELERİ CHP'NİN GÜNDEMİNDE

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da partisine katılımlar nedeniyle düzenlenecek törene katılacak. (Saat:10.30)

-Baykal, Tuzla'daki tersanelerde incelemelerde bulunacak. (Saat:13.00)

-ÜRDÜN BÜYÜKELÇİSİ BEŞİR ANKARA'DA

-Ürdün Dışişleri Bakanı Selahaddin Beşir, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile bir araya gelecek. İki bakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30/11.45)

-REKTÖRLER: "KADROLARIN DONDURULMASINI ÖZERKLİĞE MÜDAHALEDİR"

-YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelere verilen kadro izinlerini iptal etmesi nedeniyle, Haziran ayında rektörlük seçimi yapacak üniversitelerdeki mevcut yönetim bir daha atama yapamayacak. Rektörler, kadro izinlerinin iptalini ?özerkliğe? yönelik bir müdahale olduğunu kaydederken, süresinin uzamasının sorun yaratacağını bildirdi.

-VETOLU ŞENGÖR'ÜN İSMİ YENİDEN YÖK'E GİDECEK

-Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilen ve YÖK tarafından veto edilen Prof. Dr. Celal Şengör'ün ismi seçim yapılmadan tekrar YÖK'e gönderilecek.

-DİYANET'TEN ALKOLLÜ KOZMETİĞE İZİN

-Alkol barındırmadığı için ?helal bakım ürünleri? olarak adlandırılan ürünler konusunda Diyanet'ten açıklama geldi. Diyanet, kozmetik ürünlerde helal-haram gibi bir durumun olmadığını belirterek alkol ihtiva eden ürünlerin temizlik, hijyen ve güzel koku amacıyla kullanılmasının dinen sakıncası olmadığını kaydetti.

-TSİP DAVASI, DEMİRTAŞ'IN SÖZLÜ SAVUNMA YAPMASININ ÖNÜNÜ AÇACAK

-TSİP hakkında açılan kapatma davasının, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında temelli kapatılma talebiyle dava açılan DTP için de emsal teşkil edeceği belirtildi. TSİP Genel Başkanı olarak görev yaptığı sırada tutuklanan Turgut Koçak'ın "sözlü savunma yapma" talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildiği öğrenildi. Bu kararın, halen cezaevinde tutuklu bulunan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da sözlü savunma yapmasının önünün açabileceği belirtildi.

-AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA ?MR. ÖCALAN? ÖNERGESİ

-Avrupa Parlamentosu'nun Rum kökenli üyesi Kriyakos Triantafilides Avrupa Parlamentosu Başkanlığı'na, Avrupa Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle ?Mr. Öcalan'ın tutukluluk koşulları? başlığı taşıyan bir yazılı soru önergesi verdi.

-?Türkiye ile müzakerelerin bir parçası olarak Komisyon, Mr Öcalan'ın daha iyi tedavi edilmesini temin etmek üzere herhangi bir baskıda bulunacak mı?? diye soran Rum vekile Olli Rehn, özetle Türkiye'nin imzaladığı cezaevleri denetim protokolü Meclis'te onaylamadan ülkede cezaevlerinin gezilemeyeceğini belirterek yanıt verdi.

-DÜNYA BANKASI BAŞKAN YARDIMCILIĞINA HASAN TULUY ATANDI

-Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, kurumda 20 yıl çeşitli görevlerde bulunan ekonomist Hasan Tuluy'u İnsan Kaynaklardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına atadı.

-HAZİNE'DEN İKİ AYDA 3.7 MİLYAR DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEMESİ

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 88.6 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana yaptığı toplam dış borç servisi 3 milyar 724.4 milyon dolara ulaşacak.

-İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: "ANKARA'DAKİ HASTANELER YETERSİZ"

-Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Ankara'daki nüfus artışına dikkat çekerek, ?Nüfus 4 milyon 200 bin. Bu artış karşısında hastaneler yetersiz kalıyor. Acil yatak ile nitelikli yatak yetersizliği var. Hastanelerin otoparkının olmaması ise büyük sancı yaratıyor? dedi.

-İl Sağlık Müdürü Aksoy, yetersiz kalan hastanelere karşın Sağlık Bakanlığı'nın harekete geçtiğini belirterek Ankara'ya 5 bin yataklı iki dev sağlık kampusu için düğmeye bastıklarını belirtti.

-ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ SİNEMA DOSTLARINI UNUTMADI

-Bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilecek Ankara Uluslararası Film Festivali, amatör ve profesyonel belgesel filmlerin yarışacağı bölümleri, geçen yıl hayatını kaybeden sinema dostları, yönetmen Artun Yeres, yazar Erhan Bener ve Ulus Baker anısına düzenleyecek.

-SELMAN ADA'NIN ÜNLÜ OPERASI AŞK-I MEMNU ODTÜ'DE

-Yedi yaşından beri beste yapan orkestra şefi, besteci ve piyanist Selman Ada'nın ünlü operası ?Aşk-ı Memnu?, ODTÜ Çağlar Senfoni Orkestrası tarafından 24 Şubat'ta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelenecek.

-ÇSM'DE SANATIN HER DALINA YER VAR

-Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, (ÇSM) görsel sanatın birçok dalına ev sahipliği yapıyor. Sergilerden, tiyatro oyunlarına, kısa film gösterimlerine kadar ÇSM, Başkentli sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber