?Haydi kızlar okula' kampanyasına üniversiteler de dahildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Meclis İdare Amiri AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, bazı rektörlerin yasadaki değişikliğe rağmen türbanın üniversitede serbestliğini uygulamayacaklarını açıkladığını belirterek, ?Ben bu rektörlerimizi anlamıyorum. Biz, ?Haydi kızlar okula' derken, üniversiteler de dahildi'' dedi.

AKP Adıyaman İl Teşkilatı'nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Hüsrev Kutlu, rektörlerin YÖK Yasası'nın 17'nci maddesinin değiştirilmesini istemediğini söyledi. Kutlu, ?YÖK Kanunu'nun 17'nci maddesinde herhangi bir yasaklama yok. Başörtüsü yasağıyla ilgili bir madde değil, hatta serbestliğine ilişkin bir madde söz konusudur'' dedi. Bu maddenin değiştirilmemesi durumunda üniversitelerde kılık- kıyafete sınırlandırma olmayacağını vurgulayan Kutlu, şöyle konuştu:

?MHP 17'nci maddenin değişmesini acilen istiyor. Eğer 17'nci madde değişmezse hiçbir sınırlandırma yok. Çarşafla da gelen olabilir, peçeyle de gelen olabilir. 17'nci maddeyi değiştirip başörtüsüyle gelenlere serbest bırakalım. Başka kimliğini gizleyenlere de engel olsun. Ama koca üniversite rektörleri sanki 17'nci maddede bir yasak varmış gibi, ?Bu madde değişmeden bu başörtüsü serbest olmaz' diyorlar. Hele bazıları da ?Anayasa değişse de biz bunu uygulamayız' diye laflar etti. Anayasa'ya uymak herkesin görevidir. Kızların okula gitmesi için çeşitli kampanyalar düzenlendi, ama üniversiteye gelindiğinde kızların önü kesildi. Fikri düşüncesi ne olursa olsun hiç kimsenin üniversite okumasında sakınca olmaz onun için herkesin üniversite okuması için herkesin kapılarının açması lazım. ?Haydi kızlar okula' derken ilkokul, lise ve üniversite de dahildi.'' Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki kara harekatına da değinen Kutlu, Türkiye üzerindeki en büyük kara bulutun terör olduğunu, operasyonda fazla zayiat verilmemisini arzu ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber