Kuzey Irak'ta şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yaptığı kara harekatı şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Alınan bilgilere göre; Kuzey Irak'ta terör örgütünün bir kampının bulunduğu Metina bölgesinde, dün gece komandolarla PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma devam ediyor.

Sabah saatlerinde Van'a getirilen ve oradan da memleketlerine gönderilen şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç, Üsteğmen Serkan Çakal, Piyade Er Yusuf Özmen ve Piyade Er İbrahim Öymen'nin de dün gece Metina bölgesindeki çatışmalarda şehit olduğu bildirildi.

TSK'nın terör örgütü PKK'ya yönelik üç aydır sürdürdüğü hava harekâtının ardından başlattığı kara operasyonunda şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Kuzey Irak'ın Metina ve Şemkil bölgesindeki çatışmalarda çok sayıda teröristin öldürüldüğü belirtiliyor. Metina bölgesinde bulunan Metina kampına havadan ve karadan bomba yağdıran güvenlik güçleri, kampın çevresinde bulunan Silediza, Mergasor ve Enişke bölgesindeki dağlık araziye gizlenen teröristlerle sıcak çatışmalar yaşıyor. Bamerni ve Kadışeyh hattından iki kol biçiminde ilerleyen Mehmetçiğe, Kobra helikopterler, tank ve obüs topları ateş desteği sağlıyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısında Kuzey Irak'ın 15 km içerisinde bulunan Metina kampını sınırdaki topçular da obüslerle bombalıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber