Erdoğan: Amacımız birlik ve bütünlüğümüzü korumak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde başlattığı kara harekatına ilişkin "Herkes bilmelidir ki, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve bütünlüğümüzü korumaktan başka amacımız yoktur" dedi.

Başbakan Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin perşembe akşamı Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik bir kara harekatı başlattığını hatırlattı.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütünü toplumdan tecrit etme mücadelesini çok yönlü olarak sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Herkes bilmelidir ki, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve bütünlüğümüzü korumaktan başka amacımız yoktur. Iraklı kardeşlerimiz, dostlarımız, oradaki sivil vatandaşlar bilmelidir ki bizim silahlı kuvvetlerimizin hedefinde asla yeri yoktur. Sadece terör kamplarına, teröristlere yönelik bir temizleme harekatıdır. Mesele budur. Silahlı kuvvetlerimiz, ağır kışa ve olumsuz coğrafya şartlarına rağmen yeni bir kahramanlık örneği sergiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber