Çelik, soru önergesine yenıt verdi

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, okullarda okutulan dersler ve öğretim programlarının güncellenmesi çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Çelik ÖSS'de sıfır çekenlerle ilgili şu açıklamayı yaptı

Bakan Çelik, DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, ÖSS'de 32 bin 177 öğrencinin (0) puan almasının puan hesaplama yönteminden kaynaklandığını ifade etti. Belli orandaki yanlış yanıtın doğru yanıtları götürdüğünü anımsatan Çelik, 0,5 veya daha yüksek puan alamayan adaylar için sözel, sayısal ya da eşit ağırlık puanı hesaplanmadığını kaydederek, ''Dolayısıyla söz konusu öğrencilerin hiçbir soruyu doğru çözemediği anlamı doğmamalıdır'' dedi.

Hüseyin Çelik, ÖSS sınavında Anadolu ve Fen liselerinin başarısıyla ilgili olarak da ''Bu okullara öğrenciler sınavla seçilerek alınmaktadır ve bunun doğal sonucu olarak öğrencileri de daha başarılı olmaktadır. Bu temel sebep bilinmesine rağmen söz konusu okulların başarısına ilişkin olarak yapılan farklı değerlendirmeler anlamlı bulunmamaktadır'' görüşünü dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bakanlığının ülke genelinde bütün okul türlerinde eğitimin niteliğini imkanlar ölçüsünde en üst düzeye çıkartmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

Çelik, bu çerçevede okullarda okutulan derslerin ve öğretim programlarının çağın gerekleri doğrultusunda güncellenmesi ve geliştirilmesi çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Bakan Çelik, ''Eğitim bilimleri alanındaki yeni gelişmeler, toplumumuzun ihtiyaç analizleri ve öğrenci merkezliliğin esas alındığı yeni programların uygulamaya konulmasıyla orta eğitimdeki başarı düzeyi ile orantılı olarak ÖSS'deki başarının da artacağı düşünülmektedir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber