Özel kalem müdürü, tepkiler üzerine İngiltere gezisinden vazgeçti

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı`nın İngiltere`de mesleki eğitime ilişkin çalışmalarda bulunacak 25 kişilik heyete Bakan Hüseyin Çelik`in Özel Kalem Müdürü Şengül Aydın da alındı. Mesleki eğitimle ilgili olarak 9 günlük yurt dışı ``çalışmasına`` gönderilmek istenmesine Bakanlık bürokratlarının tepki gösterdiği belirtilen Aydın`ın bu nedenle Çelik`in de onayladığı resmi yazıda adı bulunmasına karşın son anda İngiltere`ye gitmekten vazgeçtiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı adına AB ile ortaklaşa yürütülen Türkiye`de Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 28 Eylül-6 Ekim arasında İngiltere`de çalışmalar yürütecek 25 kişilik grupta yer alacak personel belirlendi. ANKA`nın edindiği bilgiye göre görevlendirme yazısında, mesleki eğitime ilişkin politika ve strateji geliştirmek üzere İngiltere`de 9 gün boyunca kalacak olan 25 kişi arasında mesleki eğitimle hiçbir ilgisi olmayan Özel Kalem Müdürü Şengül Aydın`a da yer verildi.

MESLEKİ EĞİTİM DENEYİMİ VAR MI?
İngiltere`ye gidecek grubun içinde Özel Kalem Müdürü`ne de yer verilmesi Bakanlık`ta tepkiyle karşılandı. Mesleki eğitime ilişkin hiçbir deneyimi bulunmadığı ifade edilen Aydın için çalışma seyahatinin ``geziye`` dönüşeceği kaydedilirken, dün İngiltere`ye giden grup içinde Bakan`dan vize çıkmasına karşın Aydın`ın yer almadığı öğrenildi. Aydın`ın son anda İngiltere`ye gitmekten vazgeçtiği bildirildi.

KİMLER GİDİYOR?
İngiltere`ye gitmek için Bakan Çelik`in onay verdiği ve Bakanlık bürokratlarının yanı sıra aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu 25 kişinin adları şöyle:
``Mehmet Temel (MEB Mesteşar Yardımcısı), Şengül Aydın (MEB Özel Kalem Müdürü), Hamza Aydoğdu (MEB Bakan Danışmanı), Latif Çiçek (Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi), Erdoğan Serdengeçti (MEB Projeler Kordinasyon Merkezi Başkanı), Esat Sağcan (MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü), Dr. Bekir Turgut (MEB Ticaret ve Turizm Öğretim Genel Müdürü), Nurettin Demir (MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü), Hüseyin Acır (MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü), Hüseyin Atılgan (MEB Ortaöğretim Genel Müdürü), Ömer Ovacıklı (MEB EARGED Başkan Yardımcısı), Birol Peker (Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı), Güngör Alam (MEB MEGEP), Ceren Şaylan (MEB MEGEP), Dr. Fatma Barkçin (DPT Uzmanı), Ferhat İlter (TİSK), Dr. Yusuf Ekinci (Türk-İş), Nuran Senar (TESK), Semra Sevük (TOBB), Dr. İrfan Yazman (MEKSA), Bayram Akbaş (İşkur Daire Başkanı), Şahin Serim (Hak-İş), Serhat Salihoğlu (DİSK), Derya Sevinç (TÜSİAD), Ebru Taşkın (Tercüman).``

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber