Tazminat dairesi, manevi tazminat istemedi

Haber Giriş : 25 Şubat 2008 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyeleri kamuoyunda takdir toplayacak bir davranış sergiliyor. Kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu, kamuoyunda küçük düşürüldükleri veya kendilerine yapılanlar nedeniyle zarara uğradıkları iddiasıyla mahkemelere başvurup maddi veya manevi tazminat talebiyle dava açanlara ilişkin verilen kararların temyiz mercii olan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyelerinin şu ana kadar tazminat talebiyle dava açmadıkları ortaya çıktı.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanı Ülkü Aydın, üyeler Şerife Öztürk, Mustafa Kıcalıoğlu, Mehmet Uyumaz, Kamil kancabaş, Ali Sezgin ve Sadık Demircioğlu'nun şu ana kadar kamuoyunda yankı bulan kararlarına ilişkin yapılan hiçbir eleştiriye ve hakarete varan söze ilişkin olarak tazminat talebiyle dava açmadığı belirtildi.

-EN ÇOK DAVA AÇAN ERDOĞAN-

Kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla dava açan siyasetçilerin başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiğini belirten daire üyeleri, verdikleri kararlara ilişkin basın yayın organlarından eleştirilere maruz kaldıklarını ve bazı köşe yazarlarının verdikleri kararlara ilişkin ?hakaret' içeren sözler kullandıklarını belirterek, ?Yargıçlar, verdikleri kararlarla konuşurlar. Bize yapılan eleştirilere toleranslı davranıyoruz. Tazminat davalarını karara bağladığımız için de dava açmayı uygun bulmuyoruz? değerlendirmesinde bulundular

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber