TOKİ, zamanında teslim etmediği konutlar için mahkemelik oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yüreğir Aksantaş'ta yaptırılan 308'i alt gelir grubuna ait 888 konutun inşası müteahhit firmanın içinde bulunduğu maddi sıkıntı sebebiyle durdu. Eylül 2007'de teslim edilmesi gereken konutlar için 15 Marta kadar bekleme kararı alan hak sahipleri yargıya başvurma yolunda.

TOKİ'nin Aksantaş'ta yaptığı konutlardan 292'si Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi arasında imzalanan protokolle basın çalışanlarına tahsis edildi.

Mayıs 2006'da yapılan sözleşmenin ardından konutların Eylül 2007'de tamamlanarak teslim edilmesi gerekiyordu. Aradan geçen 6 aya rağmen konutların ne zaman teslim edileceğini tam olarak bilemediklerini söyleyen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Esendemir, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel ve MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un konuyu meclise soru önergesi ile taşıdığını hatırlatarak, "Bu önergelere verilen cevaplarda gazetecilerin çok geliri olduğu belirtilerek taksit ödemelerinin durdurulmasının alt gelir grubu için geçerli olduğu ifade ediliyor. Buradan konut alma hayali içinde olan üyelerimiz çocuklarını yakındaki okullara kayıt yaptırdı. TOKİ, geçici kabulun yapılmasının ardından 60 gün içinde eksikliklerinin tamamlanacağını söylüyor. Halbuki Kasım 2007'de geçici kabul yapıldı ve bu sürede eksikler hala tamamlanmadı." dedi.

Cafer Esendemir, Adana'ya gelen TOKİ Uygulama Daire Başkanı Hüseyin Saral ve yetkili Mustafa Külahçı ile görüşme taleplerinin kabul edilmediğini de anlatarak 15 Mart'tan sonra TOKİ aleyhine dava açmak isteyen hak sahiplerine yol gösterici olacaklarını ifade etti.

Esendemir, edindikleri bilgilere göre yapımcı firmanın iflas aşamasına geldiğini, TOKİ'nin yapacağı ekstra ödeme ile konutların bitebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber