Milli Eğitim, içki şişeleri için uyardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 16:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul bahçelerinde yapılan düğünler sonrasında kalan alkol şişeleri, Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü'nü önlem almaya zorladı.

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, okul müdürlerini uyararak, alkol konusunda düğün sahiplerinin uyarılmasını ve okul bahçelerinin her sabah öğrenciler gelmeden kontrol edilmesini istedi.

Fethiye ve çevresinde bulunan 106 okul müdürü, ilçedeki eğitim öğretim faaliyetlerini tartışmak için Turizm Otelcilik Uygulama Oteli'nde bir araya geldi. Özel okullar ve köy okulları müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, yaz aylarında okul bahçelerinde yapılan düğünlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Gültekin, okul bütçelerine katkı koymak amacı ile ilçedeki okulların pek çoğununun bahçesinde hafta sonlarında düğün yapılmasına izin verildiğini anlattı. Okullarda yapılan düğünlerde alkol kullanılmamasına özen gösterdiklerini açıklayan Gültekin, okul müdürlerinden de bu konu hakkında hassas davranmalarını istedi. Havaların ısınması ile birlikte okul bahçelerinde yapılan düğünlerin sayısında artış yaşanacağını dile getiren Gültekin, özellikle eğitim öğretim dönemi içerisindekilerde okul müdürlerinin aşırı hassas olmalarını istedi. Gültekin, "Okullarımızın bahçeleri düğün, dernek ve nişan törenleri için kullanılmaktadır. Buna izin veriyoruz. Ama ertesi sabah okul bahçelerinde bira ve içki şişelerinin olmamasına dikkat edeceksiniz. Zaten okullarımızda içkili düğün yapılması yasak. Fakat insanlar kendi imkanları ile düğün yerlerine alkol getirebilmektedirler. Öğrencilerimiz sabah geldiklerinde okul bahçesinde içki şişeleri görmemeli. Onun için sabah öğrenciler gelmeden bahçede gerekli temizliğin yapılmış olması gerekir. Aynı zamanda düğün sahipleri de bu konu hakkında bilgilendirilmelidir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, köy okulları ve özel okulların müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması konusuna da değindi. Okul bütçelerinin bu tip çalışmalarla güçlendirildiğine değinen Gültekin, şöyle devam etti: "Evet okul bahçeleri otopark olarak kullanılsın. Buna bir şey demiyoruz. Ancak bunu öğrencilerin imkanlarını kısıtlamadan yapmanız gerekir. Onların spor alanları içerisine araç koyarak, spor yapmaları engellenirse bu yanlış olur. Öğrencimiz istediği zaman gelip okul bahçesindeki spor alanından faydalanabilmelidir."

"MÜDÜRLERİN TEK İŞİ ÖĞRETMEN İZNİ İMZALAMAK DEĞİL"

Toplantıya katılan ve okul müdürlerinin sorunlarını dinleyen Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli de konuşmasında okullardaki güvenlik sorununa değindi. Tüm okul müdürlerinin okulları evi, öğrencileri de çocuğu gibi görmesi gerektiğini anlatan Karatekeli, okul içi ve dışında oluşabilecek tehlikeli ve zararlı alışkanlıklara karşı öğrencilerin korunmasını istedi. Bu bağlamda ilçe emniyet müdürlüğünün okul polisliği uygulaması başlattığını hatırlatan Yüksel, "Öğretmenlerimiz olur olmaz konularla gelip izin istiyorlar. Ne hikmetse bu izinlerde hep okul dönemi içerisine denk gelmektedir. Yarıyıl tatili ve yaz tatilleri var. Ama hep izinler eğitim öğretim dönemi içerisinde alınıyor. Bunun suiistimal edilmesine müsaade etmeyin. Akşama kadar öğretmenin izin kağıdını imzalayarak eğitim veremeyiz. Bizim yapmamız gereken başka işlerde var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber