Öğretmen sendikasından özgürlükçü rektörlere tehdit

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, YÖK Başkanı'nın 'emri' doğrultusunda türbanlı öğrencileri derslere alan rektörler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Adıbelli, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın gönderdiği yazının hukuka uymadığını kaydederek en kısa sürede Özcan hakkında hukuki işlem başlatacaklarını bildirdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Adıbelli yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı tarafından mülakatla seçilen YÖK Başkanı'nın rektörlere yazı göndererek türban yasağını derhal kaldırmalarını "emrettiğini" öne sürerek, hukuksuz bir davranış sergilediğini ifade etti. Adıbelli, ?Göreve gelir gelmez, rektörlere yasalara uymayın diyebilen hukuk tanımaz bu şahsiyet hakkında Eğitim- ış en kısa süre içinde hukuki süreç başlatacak ve süreci kamuoyuyla paylaşacaktır" açıklamasında bulundu.

DİRENİŞİ KIRMAK İSTİYORUZ

Adıbelli, onurlu rektörlerin söz konusu ?emre' karşı durduğunu, buna karşın Eğitim-İş'in bu rektörler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayarak direnişlerini kırmak istediğini söyledi. Adıbelli, ?Eğitim-İş, hukuka uygun davranan onurlu ve yürekli tüm rektörlerin yanında olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber