Memura 1 derecede son karar Başbakan'ın

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında sürdürülen toplu görüşmelerde, 1991 yılından sonra göreve başlayan kamu çalışanlarına 1 derece verilmesi konusunun görüşüldüğü bildirildi. Ancak konu hakkında son kararın Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından verileceği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, görüşmelerde sendikalar, 1991'den sonra göreve başlayan kamu çalışanlarına 1 derece verilmesini talep etti. Kararın Başbakan tarafından verileceği belirtildi. Memurlara derece verilmesi halinde 1991 sonrasında işe giren 800 bin ile 1 milyon arasındaki memurun bundan yararlanacağı, derece farkı dolayısıyla maaşlarda da 30 milyon lira artış sağlanacağı kaydedildi. Bunun, bütçeye yükün ise yıllık 250 trilyon lira olacak.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞELİM

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, belirli bir noktaya gelindiğini belirterek, çalışma şartları ile sosyal konularda görüşmelerin tamamlandığını ve olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Şahin'in saatin geç olması ve sendikaların taleplerinin değerlendirilmesi için yapacağı görüşmeler dolayısıyla, toplu görüşmelerin yarına (bugün) ertelenmesini talep ettiğini kaydeden Akyıldız, şunları söyledi:

"Bu konu bizim açımızdan bir esneme olabileceği ihtimaliyle olumlu karşılanmıştır. Yarın (bugün) saat 14.00'te, bu belki daha sonra öne de alınabilir, toplanmak üzere dağıldık. Bu vesileyle şunu ifade edeyim; Sayın Başbakan'ın müdahale ettiği durumlarda tıkanıklıkların aşılacağını biliyoruz. Sayın Başbakan'a konunun iletilmesini ve konfederasyonların genel başkanları olarak Sayın Başbakan ile görüşme isteğimizi dile getirdik. Sayın Bakan da Sayın Başbakan'a bunu ileteceğini ifade

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber