Kara harekatıyla ilgili yeni fotoğraflar yayımlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik devam eden kara harekatıyla ilgili yeni fotoğraflar yayımlandı.

Sitede, Türk askerlerinin yoğun kış koşullarında terör örgütüne yönelik operasyonlarına ilişkin 12 yeni fotoğraf bulunuyor. Fotoğraflarda, ağır kış koşulları altında görevlerini yerine getiren Mehmetçiğin karlı arazide operasyon bölgesine intikaline ilişkin görüntülere yer verildi.

Karlarla kaplı dağlık arazide ilerleyen, mevzilenen, nöbet tutan ve ağaçlık bir alanda dinlenen askerlerin görüntülendiği fotoğraflarda, beraberlerindeki kumanyalarını ısıtarak yiyen iki askerin görüntüsü de yer aldı.

Uçarbirlik harekatına ilişkin bir fotoğrafta da Skorsky tipi nakliye helikopteriyle sarp kayalık bir araziye yapılan asker sevkiyatı görülüyor.

Askerlerin harekat bölgesindeki önemli noktalarda güvenliği sağlamak amacıyla yerleştiği mevzilerin yer aldığı fotoğraflarda, çevre emniyetini sağlamak için uçan helikopterler de dikkati çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber