Haydi öğretmenler okula

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Duruca İlköğretim Okulu'na öğretmen ataması yapılmadığı için yaklaşık bin öğrenci 2004-2005 eğitim-öğretim yılına öğretmensiz başladı

BİR yanda okula gönderilmeyen kız çocukları eğitime kazandırılmaya çalışılırken özellikle bazı bölgelerde öğretmen açığı yaşanması Türkiye'ye özgü çelişkileri ortaya çıkarıyor. Nusaybin'de, 5 bin nüfuslu Duruca Beldesi'nde bulunan Duruca İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim yılı öğretmensiz başladı. Geçen sene 10 öğretmenin görev yaptığını ifade eden Abdullah Karapınar isimli vatandaş, ?Beldemizde zaten 500'e yakın öğrenci var. Bir de taşımalı eğitim sistemi ile merkezi okul haline gelince öğrenci mevcudu bine uluşıyor. Ama yetkililer eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen hala öğretmen ataması yapmadılar. Çocuklarımızı okumamızı istiyorlar ama devlet öğretmen göndermiyor' dedi.

Öğretmensiz Elİf

TAŞIMALI sistemle okula devam eden Elif Gönültaş, ?Taşımalı öğrenciler olarak 600 kişiyiz. Her gün saat 07.00'da okula geliyoruz. Ama ders yapmadan evlerimize gidiyoruz' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber