YÖK Başkanı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ege Üniversitesinden bir grup öğretim üyesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Öğretim üyeleri şikayet dilekçesini imzalayarak Ege Üniversitesi postanesinden Yargıtay'a gönderdi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Özgenç'in, anayasanın bazı maddelerini ihlal ettiğini, ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesine açıkça muhalefet ettiklerini savundu.

Prof. Dr. Kantarlı, şunları söyledi:

"YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, üniversite rektörlerine 24 Şubat 2008 tarihinde gönderdikleri açıklamalarıyla, TBMM'de yeni kabul edilen ve Anayasanın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yapan 5735 sayılı yasanın (ayrıca bir yasaya gerek olmaksızın, üniversitelerde kılık ve kıyafeti serbest bıraktığını) belirtmişlerdir. Bunun üzerine üniversitelerde büyük bir kaos başlamış ve bazı üniversitelerde türbanlı öğrenciler kampüslere ve derslere girmeye başlamıştır. Gönderdikleri yazı, sonrasında yaptıkları açıklamalar ve icraatlarıyla asıl niyetlerinin türbanlı öğrencilere Yüksek Mahkeme kararları uyarınca uygulanan kısıtlamayı, fiilen kaldırmak olduğunu kanıtlamışlardır."

Prof. Dr. Kantarlı, YÖK Başkanı ve Başkan Vekili hakkında CMK'nın 250. maddesi uyarınca doğrudan cezai soruşturma açılmasını ve tecziyelerini talep ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber