İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Akademisyenleri taşıyan araç devrildi: Dekan hayatını kaybetti

Ordu'da akademisyenler ve ailelerini taşıyan midibüs devrildi. Kazada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz yaşamını yitirdi, ikisi ağır 19 kişi de yaralandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2022 18:30, Son Güncelleme : 25 Haziran 2022 21:12

Ordu'da, 'İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı'na katılan öğretim görevlilerini taşıyan midibüs, virajda kontrolden çıkıp, devrildi.

Kazada İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz hayatını kaybetti, 2'si ağır 19 kişi ise yaralandı.

Kaza, saat 14.30 sıralarında, Gölköy ilçesi Gölköy-Ulugöl kara yolu Cihadiye Mahallesi mevkisinde meydana geldi.

Ordu Üniversitesi tarafından dün düzenlenen '27'nci İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı' kapsamında kültür ve turizm gezisine de katılan dekan, öğretim görevlileri ve ailelerini taşıyan 52 DA 835 plakalı midibüs, virajda kontrolden çıkarak devrildi. Kaza ihbarıyla bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kazada 25 yolcudan 19'u yaralandı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz ise yaşamını yitirdi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

YÖK Başkanı Özvar'dan başsağlığı mesajı

YÖK Başkanı Prof.Dr.Erol Özvar, sosyal medya hesabından; kazada hayatını kaybeden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Prof.Özvar paylaşımında: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz'ın Ordu Üniversitesinde gerçekleştirilen bir toplantı dönüşünde trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.İfadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber