Vekile gazi muamelesi de korsan

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın alt komisyondan çıkan metnine, emekli milletvekili maaşlarına zam öngören düzenlemenin ardından, vekillerin gaziler gibi sağlıkta katkı payı ödememesini sağlayacak maddenin de "korsan" olarak girdiği ortaya çıktı. Alt Komisyon Başkanı Zekai Özcan, düzenlemenin bilgisi dışında metne girdiğini söyledi, maaş zammında olduğu gibi bu düzenlemenin de metinden çıkarılacağını söyledi.

Haberler üzerine Özcan, dün AKP Genel Merkezi'ne çağrıldı. Daha sonra TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Özcan, "Bizim yasanın içinde milletvekilleriyle ilgili bir ayrıcalık yok, sağlıkta da yok, emeklilikte de yok. Ben bu kadar uğraşırken bize karşı haber yazılıyor. Bundan çok üzüntü duyuyorum. Bizim hazırladığımız metinde bu yok" dedi.

Ancak, bu açıklamaya karşın katkı payı düzenlemesinin metinde bulunduğunun anımsatılması üzerine Özcan, "Bazı düzenlemeler olabilir ama, bunlar düzeltilir. Meclis divanının alacağı karar neticesinde, GSS kapsamında olmayan sözleşmelerle ilgili harcamalar Meclis Başkanlığı'nca ödenir. Bazı kurumlar farklı ödemelerde bulunabilir. Bunun katkı payı ödemeyecek anlamı taşımaması gerekir" diye konuştu.

'Metne kim koydu?'

"Bu düzenleme de korsan mı girdi?" sorusu üzerine Özcan, "Bu ifadeleri kullanmak istemiyorum ama bazı yanlış şeyler girdiği doğrudur. Bunlar düzeltilir, düzeltilmiştir de" dedi.

Özcan, "Bu düzenlemeyi sizin bilginiz dışında metne kim koydu?" sorusuna, "Bazı soruların cevabını bulmakta bazen zorlanıyoruz. Bu düzeltilir. O maddenin düzelmiş olacağını göreceksiniz" yanıtını verdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun dünkü toplantısı da korsan tartışmasıyla başladı. AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, maaş zammını savundu ve Özcan'ın açıklamalar yapmasını eleştirerek, "Kendisi başından beri bu tasarı üzerinden popülizm yapıyor, kınıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber