Üniversitede öğrencilerin dayak iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 10:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekolu 3'üncü sınıf öğrencisi Adem Ugan (27) ile Deniz Yurt (23), ders kaydı yaptırmak için odasına girdikleri hocaları Okutman Davut Budak tarafından dövülerek hastanelik edildikleri iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Öğrencilerden Adem Ugan, "Hocamız kafa atarak beni ve arkadaşım Deniz'i hastanelik etti" dedi. İddiaları kabul etmeyen Davut Budak ise, "Yaptıkları ukalalık sonucu iki öğrenciyi odamdan dışarı atarken çıkan arbedede kafam çarpmış olabilir" diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Geçtiğimiz Pazartesi günü Adam Ugan ile Deniz Yurt, ders kaydı yaptırmak için Atatürk Üniversitesi kampüsü içindeki fakültelerine gittiler. Danışmanları olan okutman Davut Budak'ın odasına giden iki öğrenci iddiaya göre hocalarının saldısına uğradı. Canlarını zor kurtardıklarını belirten öğrencilerden Adem Ugan, "Okul kaydını yaptırmak için hocamızın yanına gittik. Kendisi espirili ve çok sevdiğimiz ve devamlı hukkumuz olan bir hocamızdı. Kendisi bilgisayarda çalışıyordu. O sırada bana telefon geldi. Hem telefonla konuşuyor hem de hocamızın bulunduğu mamasına doğru yöneldim. Masasının üzerine hocamızın sigarası duruyordu. Oda benle beraber Deniz ve başka bir arkadaş vardı. Sigarayı alıp espiri ile onlara ikram ettim. Zaten hiçbirimiz sigara içmiyoruz. Bu sırada aya kalkan hocamız, 'Sen benim sigarama nasıl dokunursun. Sizin okul hayatını bitiririm' diyerek bana kafa ile vurdu.. Bayılmışım. Gözümü hastanede açtım. Doktor raqporunda da bilinç kaybına uğradığıma dair rapor tuttu. Kendisinden davacıyım. Hatalı olsak bile bir hocanın ikazı kafa ile olmamalı" dedi.

Hocaları Budak'ın attığı kafa ile yere düşen arkadaşı Adem'e bu kez tekmelerle vurduğunu iddia eden Deniz Yurt, "Daha fazla vurmaması ve sakinleştirmek için hocama sarıldım. Bu sırada bir kafa da bana attı. Gözüm morardı. Odaya gelen diğer hocalar bizi dışarı çıkardı. Adem'e ilk müdahaleyi fakültedeki hocalarımız yaptı. Daha sonra ben Adem'i hastaneye götürdüm. Gözümün morluğunu görüp ne olduğunu soranlara hocamızın yaptığı söyleyince şaşkınlıkla bakıyorlar" diye konuştu.

"VURMADIM"

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu okutmanlarından Davut Budak, iddiları kabul etmedi. "Bugüne kadar hiçbir öğrencime vurmadım ve vurmamda" diyen Budak olayı şöyle anlattı: "Olaydan iki gün önce yani Cuma günü ders kaydı yaptırmak için odama giren iki öğrenci benden hemen ders kayıtlarını yapmamı istedi. Bende onlardan önce gelen öğdencilerin bulunduğunu ve bu nedenle oturup sıra beklemelerini söyledim. Ama bunlar 'Ya sen ne biçim hocasın biliyorsun bizim işimiz gücümüz var. Bekleyemeyiz. Çay bile söylemiyorsun' gibi laflar söyledi. Bende kendilerinden dışarı çıkmalarını istedim. Bunlar gittiler ve Pazartesi günü yeniden geldiler. Yine oday girer girmez ukala tavırlar sergilediler. Adem 'Ya hoca çay bile söylemiyorsun. Bizi fazla bekletme' gibi laflar söylüyordu. Bende bilgisayarda başka öğrencinin kaydını yapıyordum. Bu sırada kendisine bir telefon geldi. Sanki ben hocası değilde 40 yıllık arkadaşıymışım gibi yanımda telefondaki kişi ile küfürlü konuşmalar yapıyordu. Yine ses çıkarmadım. Bu sefer masamın üzerindeki eşyalarla uğraşmaya başladı. Masamda duran sigarayı alıp arkadaşlarına ıkram edince sabır taşım patladı ve ayağa kalkıp elimdeki kağıtla yüzüne vurarak 'Sen ne yaptığını sanıyorsun diyerek itekledim. Koltuğun üzerine düştü. Bu sırada Deniz arkadan bana sarıldı. Kendisinden beni bırakmasını söyledim. Kafamı ona doğru çevince çarpmış olabilir. Kimseye kafa atmadım. Onları disiplin kuruluna şikayet edeceğim. Bayıldığı yalan. Çünkü olaydan iki saat sonra yine odama gelip benimle tartıştılar ve diğer hocalar onları dışarı çıkardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber