Eğitim-Bir-Sen: Yasağı sürdüren rektörler suç işliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsü yasağını devam ettiren yasakçı rektörlere bir tepki de Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi'nden geldi.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Genel Sekreteri İbrahim Coşkun, Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair kanunun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen başörtüsü yasağını sürdüren rektörlerin suç işlediğini söyledi. Üniversitelere başörtüsüyle girilemeyeceğine ilişkin hiçbir anayasal ve kanuni düzenleme olmamasına rağmen bazı rektörlerin Anayasa hükmünü hiçe saydığını vurgulayan Coşkun, başörtülü öğrencileri derslere almamaya devam eden yasakçı rektörlerin tutumlarını kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.

Türk Ceza Kanunu'nda Anayasa'yı ihlalin suç olduğunu hatırlatan Coşkun şunları söyledi: "Anayasamızın 10. ve 42. maddelerinde yapılan düzenlemelere rağmen, başı örtülü kız öğrencilerin, yükseköğrenim haklarından mahrum bırakılmaları Anayasa'nın bağlayıcılığı ve üstünlüğü ilkesine aykırıdır. Anayasa'nın ilgili düzenlemelerine aykırı kanun hükmü de getirilemeyeceğinden başı örtülü öğrencilerin yükseköğrenim haklarını kullanabilmelerine imkan sağlamak için yeni bir kanuni düzenlemenin beklenmesi de gereksizdir. Rektörlerin yasağın devamı yönündeki tutumları Anayasa'yı hiçe saymaktan başka bir şey değildir. Kendilerini Anayasa'nın dahi üzerinde bir güç ve uygulayıcı olarak gören üniversite rektörleri seçimle göreve gelen ve Anayasa, kanun değişikliği yapmakla görevli olan tek mercii olan Yasama Organı'nı da hiçe sayarak suç işlemişlerdir. Bu nedenle Türk Ceza Kanunun fiillerine uygun maddeleri gereği cezalandırılmaları gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber