Ağrılar, radyo frekans dalgaları ile geçiyor

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 22:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Boyun, omuz, kol ve bel ağrıları; artık, üniversitede radyo frekans dalgaları ile tedavi ediliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji (ağrı) Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yegül, tedavinin başarı şansının yüzde 80 olduğunu söyleyerek, ?Uygulama esnasında hasta ağrı duymadığı gibi, doku hasarı söz konusu olmamaktadır? dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji (ağrı) Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yegül, ANKA'ya yaptığı açıklamada, tedavinin başarı şansının yüzde 80 olduğunu söyleyerek ?Uygulama esnasında hasta ağrı duymadığı gibi, doku hasarı söz konusu olmamaktadır? dedi. Bu yöntemin vücuttaki tüm sinirler üzerinde uygulanabileceğini belirten Prof.Dr. Yegül, ?Uygulama esnasında hasta ağrı duymadığı gibi, doku hasarı söz konusu olmamaktadır. Söz konusu yöntemde radyo dalgaları ile elektrotun ucunda manyetik alan oluşturulmakta ve bu sayede ağrı iletimi değiştirilmektedir? dedi.

-BAŞARI ŞANSI YÜZDE 80-

Prof. Dr. Yegül, uygulama ile vücutta ağrı iletiminde rol oynayan hormonların 3 hafta içinde artış gösterdiğini bu sayede hastaların ağrıyı algılanmasının engellendiğini kaydederek, ?Tedavinin etkinliği 3 hafta içinde maksimum düzeye çıkıyor. Uygulama sonrasında elde edilen fayda uzun süre devam etmekte. Ancak gerektiğinde yöntem yeniden tekrarlanabilmekte? diye konuştu. Bu yöntemin bütün periferik sinirlere uygulanabildiğini açıklayan Prof. Dr. Yegül, ?Kliniğimizde haftada en az 20 hastaya bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Tedaviinin başarı ihtimâli yüzde 80'nin üzerinde? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber