MEB, 9 bin sözleşmeli öğretmen alacak

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET'in Notu: Aşağıdaki habere ilişkin olarak bir Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanacaktır. Bu karar henüz yayımlanmamış olup, karrın yayımlanmasından sonra sitemizce geniş açıklama yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı, beş bini İngilizce, dört bini de bilgisayar branşında olmak üzere toplam dokuz bin sözleşmeli öğretici istihdam etmeyi planlıyor.

İngilizce dil öğreticiliğine en az 40 kredilik İngilizce eğitimi aldıklarını belgelendirmeleri koşuluyla yüksek öğretim kurumlarının Almanca ve Fransızca bölümü mezunları da başvurabilecek.

Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'ndan geçmeyi bekleyen kararnameye göre alınacak dokuz bin öğretici 10 ay görev yapacak.

İngilizce dil öğreticisi olarak görevlendirileceklerin yükseköğretim kurumlarının İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültür ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi veya İnglizce bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarının İngilizce dili ve edebiyatı bölümleri ile eğitim dili İngilizce olan yüksek öğretim kurumu mezunlarının yanı sıra Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (KPDS), TOFEL ve IELTS'de yüksek düzeyde başarı gösteren üniversite mezunları da öğreticilik için başvurabilecek.

Meslek Yüksek Okulları'nın da Bilgisayar, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği bölümlerinden mezun olanların başvuruları da kabul edilecek. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar operatörlüğü ve Teknikerliği bölümlerinden mezun olanların başvuruları kabul edilecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber