İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KEY'in 1 milyonu mükerrer çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KEY'de hak sahibi tespiti sona erdi. Hak sahibi sayısı 6 milyon kişiye ulaşırken vatandaşlık numarası olmayan 1.5 milyon hak sahibinin 1 milyonu mükerrer kayıt çıktı. Bunlar ayıklandı

YAKLAŞIK 12 yıldır ödenmeyen Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesi için gerekli olan, ?hak sahiplerinin tespit' süresi dün sona erdi. Tespitlerde yaklaşık 1 milyon hak sihibi kaydı mükerrer çıktı. Sürenin sona ermesine rağmen, tespit edilen hak sahiplerinin tamamının listesi, hesaplamaları gerçekleştirecek olan Emlak Tasfiye Fonu'na teslim edilemedi. Kesinleşmemiş rakamlara göre, tespit edilen hak sahibi sayısı 6 milyona ulaştı. Ancak, kurumlardan gelecek diğer rakamlarla birlikte rakamın 6.5-7 milyon arasında olacağı tahmin ediliyor.

BELEDİYE SÜRPRİZİ

Dün sürenin dolmasına rağmen, Emlak Tasfiye Fonu'na SSK ve diğer kamu kurumlarından, hak sahibi bildirimleri gelmeye devam etti. Özellikle belediyelerden, son haftada yoğun olarak hak sahibi bildirimi geldi. SSK'dan ise gelen bildirimlerde, hak sahiplerine ilişkin bilgilerde hata çıktı. Bunun üzerine, hak sahipleriyle ilgili bilgilerin, istenilen formatta yeniden bildirilmesi istendi. KEY ödemeleriyle ilgili kesin sonuçlar önümüzdeki hafta netleşecek. Ancak geçtiğimiz hafta itibariyle, KEY ödemelerinden yararlanacak kişilerden 6 milyonu kesinleşti.

TEK TEK BAKILDI

KEY kesintilerinin yapıldığı 1987-1996 yılları arasında, çalışan 1.5 milyon kişinin, vatandaşlık numarası olmadığı tespit edilmişti. Bu kişilerin nüfus bilgileri tek tek araştırıldığında vatandaşlık numarası olmayan 1 milyon kişi için mükerrer kayıt saptandı. Bu isimler ayıklandı. Geri kalanında hayatını kaybetmiş veya kayıtları düzensiz tutulmuş kişilerden oluşuyor.

Hesaplamalar

haftaya başlıyor

EMLAK Tasfiye Fonu ise, hak sahiplerinin ne kadar KEY ödemesi alacağına ilişkin hesaplamalarını, önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Hesaplamadan önce ise, hak sahipleri ?ön kontrolden' geçirilerek bilgiler kontrol edilecek. Hesap işlemi için KEY yasasında üç aylık süre öngörülüyor. Ancak, bildirimlerde sorun çıkmazsa bu sürenin daha da aşağıya çekilmesi, ödeme süresinin öne alınması planlanıyor.

HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber