Gürüz, özgürlükçü bir YÖK istedi!

Haber Giriş : 29 Şubat 2008 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, dün yapılan Üniversitelerarası Kurul bildirisi sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın artık üniversiteleri temsil edemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Gürüz, "YÖK bu hale gelmemeliydi, daha özgür bir hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, dün yapılan Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) bildirisi sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın artık üniversiteleri temsil edemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Gürüz, "YÖK bu hale gelmemeliydi, daha özgür bir hale getirilmesi gerekiyor" dedi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nı 1995 ile 2003 yılları arasında iki dönem sürdüren Prof. Dr. Kemal Gürüz, dün yapılan ÜAK toplantısında, 90 üniversitenin mutabakatı ile istifa kararının çıkmasını ANKA'ya değerlendirdi. Prof. Dr. Gürüz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın durumu ile ilgili bir çok açıklama yapıldığına işaret ederken, "YÖK Başkanı ile ilgili artık söylenebilecke hiçbir şey kalmadı" dedi.

-"YÖK BAŞKANI ARTIK ÜNİVERSİTELERİ TEMSİL EDEMEYECEKTİR"

Prof. Dr. Gürüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ÜAK'nin kararırını "Türk milletinin iradesine karşı durmak" olarak değerlendirdiği ve YÖK Başkanı hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyeceği yönündeki görüşler üzerine, "YÖK Başkanı artık görevinden alınmasa da üniversiteleri temsil edemeyecektir" dedi. Üniversiteler tarafından verilen veto kararının bu durumu açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Prof. Dr. Gürüz, "YÖK'ün geldiği bu halden sıkıntı duyuyorum. YÖK Bu hale gelmemeliydi. YÖK'ün daha özgür bir hale getirilmesi gerektiğini görüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber