Büyükanıt: Erken diyen orada 24 saat kalsın

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Mart 2008 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükanıt: Tereyağından kıl çeker gibi çekildik

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, kara harekatının operasyonun hedefine ulaşması üzerine bitirildiğini söyledi. ?Tereyağından kıl çeker gibi çekilme yaptık? diyen Org. Büyükanıt, kararda hiçbir makamın etkisi ve iması olmadığını yineledi.

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatının bitirilmesi ile ilgili kamuoyunda oluşan sorulara yanıt verdi. Org. Yaşar Büyükanıt, ?Operasyon hedefe ulaştığı için bitirildi? diye konuştu.

Büyükanıt, ?Hiç kimsenin çekil-mekil dediği yok. Çekilme kararını asker olarak verdik. Bunun askeri gerekçelerini de asker bilir. Bir kusur varsa, o kusur bizim. ?Erken çekildi' diyorlarsa, orada bir 24 saat kalsınlar? dedi.

Genelkurmay Başkanı, çekilme kararını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilip bilmediği sorusuna da açıklık getirdi.

Büyükanıt, ?Çekilmenin olacağını tabii ki biliyordu. Ama böyle dakikası dakikasına bilmez tabii. Genel manada bilgileri vardı. Yapılan eleştiriler gerçekten çok insafsız. Harekata gölge düşüren bir yaklaşım? diye konuştu.

Kararda, ABD Başkanı George Bush ve Türkiye'ye gelen ABD Savunma Bakanı Gates'in açıklamalarının etkili olduğu eleştirilerine ise ?Bakanın gelmesinden çok önce kararı aldık? şeklinde yanıtladı.

Büyükanıt, şöyle konuştu: Gates geliyor, gelmiyor biz onlara bakmayız. Ya da Sayın ABD Başkanı Bush söyledi diye. Birliklerimizin orada eğer bir temas ihtimali olsa çekilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Tereyağından kıl çeker gibi bir çekilme yaptık. Bir harekatın en hassas dönemi çekilmedir, girmek değil. ?Çekiliyor? dediğinizde, bu oradaki teröristlere ?Pusunu kur, tuzağı kur' demektir. muazzam bir hata olur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber