ÖSS'de başörtü kararı 13 Mart'ta

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mart 2008 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esra Kaya

ÖSS'ye başörtülü öğrenci alınıp alınmayacağı 13 Mart'ta yapılacak olan YÖK Genel Kurul'unda kesinleşecek.

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) başörtülü öğrenci alınıp alınmayacağı 13 Mart'ta yapılacak olan YÖK Genel Kurul'unda kesinleşecek.

Bazı YÖK üyeleri, ÖSS Kılavuzu'ndaki "başı açık" ibaresinin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anayasa değişikliğini onaylamasının yeterli olduğunu söylerken, bazı üyeler de Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenmesi gerektiğini savunuyor.

Başvuru merkezlerinde şu an dağıtımına başlanan ÖSS Kılavuzu'nda bir değişiklik olması halinde YÖK Başkanlığı, ÖSYM Başkanı'na kılavuzdaki "başı açık" ibaresinin kaldırılması için ek bir açıklama gönderecek. ÖSYM Başkanlığı da, başörtülü öğrencilerin sınavlara alınması için sınav merkezlerine genelge göndererek serbest bırakıldığın duyuracak.

Anayasa Mahkemesi'nin türbana serbestlik tanıması halinde hukuki tartışmanın ortadan kalkabileceğini ifade eden muhalif üyeler, "Danıştay'ın ve mahkemelerin verdiği kararlar henüz değişmemişken, bir gün içinde türbanlıları da sınava alacağız demek çok yanlış. Mahkeme sonuçlansın, aykırılık ortadan kalksın ondan sonra türbanlıları alalım" dediler.

Gül'ün onayının sınavlara türbanlı giriş için yeterli olduğunu savunan üyeler ise "Anayasa değişikliği üniversitelere türbanlı girmek için bile yeterli oluyor. Bu aşamada sınavlara da girilebilirler. Kaldı ki, sınava giren kişiler öğrenci değil, üniversite öğrencisi olmaya adaylar. ÖSYM'ye türbanlı girişe izin vermeleri için gereken yazıyı imtihan yapılmadan önceki son ana kadar gönderme imkanımız da var." dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber