Büyükanıt: ABD etkisi ispatlansın üniformamı çıkarırım

Haber Giriş : 03 Mart 2008 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantı yaklaşık 2 saatte sürdü.

Kuzey Irak operasyonunun bitişiyle ilgili eleştirilerin yanlış anlama ve algılamadan kaynaklandığını belirten Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt eleştirilere yanıt verdi. Operasyonun bitişiyle ilgili yapılan 'ABD çık dedi Türkiye çıktı' eleştisinin tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Bunu söyleyenler bu iddialarını ispat ederlerse ben bu üniformayı çıkarırım. Bu yalnızca TSK'ya değil Türkiye Cumhuriyeti'ne de yapılan çok seviyesiz bir saldırıdır. Askerimizin döktüğü kana saygısızlıktır" dedi.

Operasyonunun hedefinin Zap kampı olduğunu vurgulayan Büyükanıt, operasyonunun bu mevsimde yapılmasının dezavantajlarının avantaja dönüştüğünü belirterek, "Hedef zap kampıydı. Örgütün eylem açısından beyni olan zap kampıydı. 300 kadar terörist vardı bunları hedef aldık. Büyük ölçüde hedefe ulaştık 240'ını etksiz hale getirdik." dedi.

Sınır ötesi harekatın, tarihin en önemli harekatlarından biri olduğunu ve bu mevsimde başarıyla sonuçlandığını bildiren Büyükanıt şunları anlattı:

"Bazı dezajantajları vardı bunları ajantaja dönüştürdük. Terör örgütünün hareket alanının kısıtladık. Gece hareket ediyorduk ve bu çerçevede başarıya ulaştık. Tüm personel yayan olarak bu operasyona katıldılar.

Bir alay operesyon bölgesine indirildi.

ABD çık dedi, Türkiye çıktı eleştirisini tamamen asılsız. Bunu söyleyenler ispat ederlerse ben de bu üniformayı çıkarırım.

Başbakanın haberi var mıydı? sorusuna Büyükanıt, "Ben kimsenin avukatı değilim, ama 'ulusa sesleniş' konuşmasından yola çıkarak yapılan eleştiriler doğru değil. Tüm kurumlarla koordinasyon sağlandı." dedi.

Kırgın ve kızgın olduğu gözlenen Büyükanıt, "Hedefimiz Zap'tı hedefimize ulaştık. Hedefler büyütüldü. PKK'nın bu operasyonla bitirileceği gibi bir algı yaratıldı. Şartların kendileri tarfından değerlendirildiğini Kandile gitme planı olmadığını, bazılarının başka hedefleri vardı, algı da çok büyüdü." diye konuştu.

Büyükanıt şunları söyledi:

TSK tarihin en önemli operasyonlarından birini yaptı.

Operasyonun bittiğini Zebari'nin açıklamasını ve bu bilgiyi nereden aldığını sorgulamak lazım.

Operasyon bölgesine Barzani gazetecileri götürdü bu onlar arasında organik bir bağ olduğunu göstermez mi ? Hani o bölge kontrol dışındaydı. PKK'nın kontrolündeydi. "


- Genelkurmay Başkanlığı'nın Irak'ın kuzeyine düzenlenen kara harekatına ilişkin bilgilendirme toplantısı başladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yapacağı bilgilendirme toplantısında gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcilerine harekatla ilgili geniş bilgiler aktarılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber