İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖTV İndirimi olmazsa, aracını satanlar zarar eder

Sıfır araçlara ÖTV indirimi yapılacağı yönündeki beklenti, ikinci elin ateşini aldı. Satışa çıkarılan otomobil sayısı beş günde 30 bini aştı. Galericiler "İndirim olmazsa, satanlar zarar eder" dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 05 Ağustos 2022 07:31, Son Güncelleme : 05 Ağustos 2022 07:46
ÖTV İndirimi olmazsa, aracını satanlar zarar eder

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) genel tebliğinde yer alan 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirilmişti. Cumhurbaşkanı'nın, motorlu araç ÖTV ve matrahlarında alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabileceği veya sıfıra indirebileceği belirtilmişti. Yaşanan bu durum hem toplum hem de sektör nezdinde indirim beklentisi oluşturdu. Sıfır araçlara gelecek ÖTV indirimiyle fiyatların düşeceğini düşünen vatandaş ellerindeki araçları vergi indirimi yapılmadan yüksek fiyattan satışa çıkardı. 30 Temmuz'da internette satışta olan araç sayısı 666 bin iken, bugün rakam 696 bine yükseldi. 5 günde 30 bin araç satışa çıktı. Satışa çıkan araç sayısı artarken ikinci el piyasasında satışlar frene bastı.

FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇECEK

İstoç'ta galericilik yapan Serkan Demirkıran "ÖTV indiriminde çok büyük bir beklenti oluştu. Doğal olarak vatandaş ikinci el almak yerine bekleyip sıfır otomobil almak istiyor. Ticaret azaldı, bir süre daha böyle devam ederse fiyatlar düşer" dedi. Henüz açıklanmış bir karar olmadan vatandaşların ellerindeki araçları satmaya başlamasının yanlış olduğunu söyleyen Demirkıran "Zarar edebilirler. Bir de bunlar tok satıcı. Fiyatı yüksekten yazıyorlar. Araba satılmıyor. Piyasada satılık araç sayısı birden arttı. Diyelim ÖTV indirimi olmadı, o zaman ne olacak" diye konuştu.

ÖTV KAYGISINA SON KAMPANYASI BAŞLADI

Bazı galericiler ise ÖTV beklentisi ile duran satışlarını hareketlendirmek için kampanya başlattı. İstoç'ta bir galerici 'ÖTV KAYGISINA SON' adı altında yaptığı kampanya çerçevesinde "Satın alacağınız aracı 6 aya kadar aynı fiyattan geri alırız' söylemiyle satış yapıyor. Şart olarak 15 bin kilometreyi geçirmeme şartı aranıyor.

KAAN ZENGİNLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber