4 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Mart 2008 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, AKP, DTP ve CHP'nin Meclis Grup toplantıları yapılıyor. Liderlerin grup toplantılarında ağırlıklı olarak TSK'nın, Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü sınırötesi kara harekatının sona ermesi ve buna ilişkin açıklamaları değerlendirmesi bekleniyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Alirıza Seyh Attar, Kalkınma İçin İslami Dayanışma Fonu Paneli heyeti ve Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Hasan Çalış, Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Ali Kantürk'ü Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:15.00/16.30/17.15)

-ERDOĞAN KIZILAY BAŞKANI KÜÇÜKALİ'Yİ KABUL EDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Danimarka Parlamentosu AB İşleri Komisyonu heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:17.00/18.00)

-TBMM GENEL KURULU'NDA TARTIŞMALI BELEDİYE KANUNU GÖRÜŞÜLÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde belediyesinin kapatılmasını ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören tasarı görüşülecek. (Saat: 15.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Danimarka Parlamentosu AB İlişkiler Komisyonu Üyelerinden oluşan bir parlamento heyeti, TBMM AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret edecek. (Saat:10.00)

-Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının görüşmeleri kaldığı yerden devam edecek. (Saat:15.00)

-MİLLİ AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ İÇİN PROTOKOL

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ?Milli Ağaçlandırma Seferberliği? kapsamında protokol imzalayacak. (Saat:10.00)

-MOBİLYA TASARIM YARIŞMASI'NDA ÖDÜL ALANLAR AÇIKLANIYOR

-Mobilya Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın katılımı ile gerçekleştirilecek. (Saat:15.00)

-EĞİTİM-SEN'DEN "ÜNİVERSİTELERİMİZ" ARAŞTIRMASI

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendikanın yaptığı "Üniversitelerimiz" konulu araştırmanın sonuçlarını açıklayacak. (Saat:12.00)

-KÜRESEL KRİZİN İNŞAAT SEKTÖRÜNE ETKİLERİ MASAYA YATIRILIYOR

-İnşaat Malzemeleri Derneği (İMSAD), "Global Krizin Türk İnşaat Sektörüne Etkisi" konulu panel düzenlenecek. (Saat:13.30)

-AKP, 8 MART'TA ÜNLÜ KADIN POLİTİKACILARI VE BELEDİYE BAŞKANLARINI ANKARA'DA TOPLAYACAK

-AKP Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, dünyanın çeşitli ülkelerinden ünlü kadın politikacı ve belediye başkanlarını Ankara'da toplayacak.

-AKP Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AKP olarak kadınların yerel yönetimlerde daha çok yer almasını hedeflediklerini belirterek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde AKP Genel Merkezinde uluslar arası katılımla bir toplantı gerçekleştireceklerini ve pek çok ülkeden başarılı kadın belediye başkanını bu toplantıya davet ettiklerini bildirdi. AKP Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilecek toplantıya ise Yunanistan Dışişleri Bakanı ve Atina eski belediye Başkanı Dora Bakoyannis de katılacak.

-ELEKTRİKTE VATANDAŞIN CEBİNDEN FAZLADAN 1,3 MİLYAR YTL ÇIKTI

-Sabancı Holding'in ?Devlet bizden pahalıya alıp vatandaşa ucuza satıyor. Fark, hepimizin sırtından çıkıyor? çıkışında bulunduğu elektrikte, vatandaşın cebinden 2007 yılında 1,3 milyar YTL fazla para çıktığı belirlendi.

-Elektrikte arz güvenliğini sağlamakta zorlanan Enerji Bakanlığı, özel sektör elektriğini teklif edilen en yüksek fiyattan aldığı, satın aldığı elektriği devreden çıkarırken de ayrıca para ödediği için elektriğin birim maliyetinde yüzde 170'i aşan artış yaşandı.

-RUSYA VE ÇİN'E KARŞI VERİLEN DIŞ TİCARET AÇIĞINDA REKOR BÜYÜME

-Ocak ayında Çin ve Rusya'ya karşı verilen dış ticaret açığı yüzde 79 artarak 3.5 milyar dolar, diğer ülkelerle yapılan ticaretteki toplam açık ise sadece yüzde 7.6 artışla 2.3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

-Rusya'ya karşı verilen açık geçen yılın aynı ayına göre yüzde 85.3 artarak 2 milyar 198.1 milyon, Çin'le ticarette yaşanan açık da yüzde 68.4 artışla 1 milyar 260.4 milyon dolar oldu.

-5 YILDA 23 MİLYAR 289 MİLYON DOLARLIK ÖZELLEŞTİRME YAPILDI; 2,4 MİLYAR DOLARI BORCA GİTTİ

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıt, 2002-2007 döneminde özelleştirme bedelinin faiz ve taksitler olmak üzere toplam 23 milyar 289 milyon 849 bin 988 ABD doları olduğunu ortaya koydu. Bakan Unakıtan, yine aynı dönemlerde Özelleştirme Fonu'nun 2,4 milyar dolarlık kısmının anapara ve faiz olmak üzere borç ödemelerinde kullanıldığını bildirdi.

-Unakıtan'ın verdiği bilgilere göre, 2002-2006 döneminde yüzde 51 ve üzerinde kamu payı blok hisse senedi satışı yoluyla özelleştirilen ve bu uygulamalar sonucunda sermayelerinde hiç kamu payı kalmayan 24 kuruluştan 14'ü özelleştirme tarihinden bir önceki yılı zararla, 10'u da karla kapattı.

-Unakıtan, özelleştirme uygulamalarına bağlı olarak herhangi bir nedenle iş sözleşmeleri sona erdirilen 17 bin 843 kişinin, yeniden kamu kurumlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesine tabi geçici personel olarak Bakanlar Kurulu kararı gereğince yerleştirildiğini bildirdi.

-TEKEL İÇİN İPTAL DAVASI: İHALEDE ÜRETİM ŞARTI YOK, ÖZELLEŞTİRME TEKEL'İN SONU OLABİLİR

-Tek-Gıda İş ve Tütün Eksperleri Derneği'nin Tekel Sigara'nın özelleştirilmesinin iptali için Danıştay'da açtığı davada, ihalede üretim şartı konulmadığı için özelleştirme sonrasında üretimin durdurulması veya ithalata dayalı üretimin seçilmesi riski olduğu belirtildi. -Kamu yararının uzantısı olarak Tekel'in yerli üretici için öneminin altı çizilen dava başvurusunda, üreticilerin yüzde 67'sinin ürünlerinin Tekel tarafından alındığı kaydedildi.

-TERSANELERDE İLK ETAPTA 2 BİN TAŞERON ÇALIŞANI EĞİTİLECEK

-Tersanelerde art arda yaşanan ölümlü kazalarda eğitimsizliğin ön plana çıkması üzerine yetkililer harekete geçti. Mart ayında başlayacak eğitimlerde ilk olarak 2 bin taşeron çalışanı eğitilecek.

-RTÜK'E BÜLENT ERSOY HAKKINDA REKOR ŞİKAYET

-Popstar Alaturka programında Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyona ilişkin sözleriyle gündeme gelen Bülent Ersoy hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet yağdı. 4 gün içinde RTÜK'e yapılan 2 bin 814 şikayetin bin 240'ı Popstar Alaturka ve Bülent Ersoy'a ilişkin oldu.

-SANAYİNİN MERKEZİNDE GAZETE: ?MEMLEKET?

-Merkezi Gebze'de kurulan ve Türk sanayisinin nabzını tutmayı amaçlayan "Memleket" gazetesi, 5 Mart'ta ilk kez okuyucuları ile buluşacak. İlk etapta İstanbul, Ankara ve Kocaeli'de satışa sunulacak gazete, OGS'lere ve kamyon şoförlerine bedava dağıtılacak.

-SANATSEVERLER ?FİGÜRLERİN DANSI? NI İZLEYECEK

-Türkiye'de soyut resmin öncülerinden Abidin Elderoğlu ?nun ? Figürlerin Dansı? isimli sergisi 6 Mart'tan itibaren Galeri Polart'ta sanatseverlere merhaba diyecek.

-ODTÜ ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ DANS GÜNLERİ 200 SANATÇIYI BİRARAYA GETİRECEK

-ODTÜ Çağdaş Dans Topluluğu tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek ?ODTÜ Uluslararası Çağdaş Dans Günleri?, Türkiye'de ve yurtdışında çağdaş dans alanında üretimde bulunan yaklaşık 200 sanatçıyı bir araya getiriyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber