ÜAK, 7 Mart'ta 'kadro' sorununu görüşecek

Haber Giriş : 04 Mart 2008 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) 7 Mart'ta yapacağı olağan toplantısında, YÖK'ün Şubat ayında gönderdiği genelgeler ile üniversitelere verilen kadro izinlerini durdurması konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Üniversitelerarası Kurul, 28 Şubat'ta Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yaptığı olağanüstü toplantısının ardından, 7 Mart 2008 Cuma günü Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde olağan toplantısını yapacak. Toplantıda yeni üye sunumları ve geçen toplantıda alınan kararların onaylanması gibi olağan gündem maddeleri ele alınacak.

-?ÜNİVERSİTELER KADROLAR KONUSUNDA CİDDİ SIKINTI YAŞIYOR?-

ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akaydın, YÖK tarafından Şubat ayında verilen iki genelge sonrasında kadro izinlerini iptal edildiğine değinerek, bu konunun da gündeme getirilebileceğini ifade etti. Prof. Dr. Akaydın, üniversitelerin bu konuda sıkıntı yaşadığını ve ÜAK'de gündem maddesi olarak tartışılmak istenebileceğini söyleyerek, ?Geçen ay, YÖK'ün üniversitelere gönderdiği ve kadro izinlerinin durdurulmasını isteyen kararını gündeme getirmesini bekliyorum. Üniversitelerimiz bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Kadro sıkıntısı nedeniyle rahatsızlıklar bulunuyor ve bu konunun gündeme alınmasını isterlerse ÜAK gündeminde tartışacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber