İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Görevde Yükselme Yönetmeliği Değişiyor

Bu yıl içerisinde, sitemizde bir kaç kez gündeme getirdiğimiz, görevde yükselme yönetmeliği değişikliği nihayet Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Yapılan değişilik ile "mesleki ve teknik öğretim gören orta veya yüksek öğretim mezunları" için görevde yükselme eğitim uygulaması kaldırılmaktadır. Bu durumdakiler mezun oldukları unvandaki kadroya atanabilmek için sadece unvan değişikliği sınavına alınacaklardır. Unvan değişikliği sınavı kamu kurumunun kendisi tarfından yapılabilecektir. Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulunda imzaya sunulan taslağa göre örneğin elektrik teknisyeni olanlara eğitim verilmeyecek ama bu kişilerin memur olarak çalışırken teknisyenli unvanlı bir kadroya atanması ancak unvan değişikliği sınavına girmeleri ile mümkün olacaktır.

Yine memur olarak çalışırken mühendis olarak mezun olan kişi, mühendis kadrosuna atanmak için eğitim almayacak ama bu kişi unvan değişikliği sınavına girecektir.

Burada önemli olan bir diğer nokta unvan değişikliği sınavını, kamu kurumlarının kendisinin yapabilicek olması yönünde yapılan yeni değişikliktir. Değişikliğe göre görevde yükselme sınavı ÖSYM veya MEB'e yaptırılırken, unvan değişikliği sınavı kamu kurumlarınca yapılabilecektir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber