Sigara 4 binden fazla zehirli kimyasal madde içeriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçerdiği 4 binden fazla zehirli kimyasal maddenin, insan sağlığı üzerinde yaptığı öldürücü etkiler nedeniyle sigara, en önemli halk sağlığı sorunlarının başında geliyor.

Aynı zamanda sigara akciğer, ağız boşluğu, yemek borusu, boyun, pankreas, mesane böbrek mide ve kan kanserine, alkol kullanımı ise karaciğer ve yemek borusu kanserine de yol açıyor.

Yeşilay Haftası nedeni ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin, bir açıklama yaparak, sigara ve alkol konusunda tüm bireylerin kendi çabaları ile sağlam ve sağlıklı toplumlar oluşturmak ve çocukları, gençleri bu büyük riskten kurtarmak için örnek olunması gerektiğini söyledi.

Nevzat Yetkin, sigaranın genç kuşak için ciddi tehdit oluşturduğu için acil önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Sigara içen annelerin sütlerinde bulunan dioxin maddesinin, öldürücü etkiye sahip olduğunu da vurgulayan Yetkin, sigara dumanının içerdiği amonyak, siyanür ve metan gibi son derece zehirli olan maddelerin insan ölümlerine zemin hazırladığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber