İki rektör hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtülü öğrencilerin derse alınmadığı gerekçesiyle, Uludağ ve Süleyman Demirel Üniversitelerinin rektörleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, yönetim kurulu üyeleriyle Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiğini, böylece, başörtüsü yasağının tamamen ortadan kaldırıldığını iddia etti.

Numan Şeker ve yönetim kurulu üyeleri, açıklamanın ardından başörtülü öğrencilerin derse alınmadığı gerekçesiyle Uludağ Üniversitesi (UU) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında suç duyurusunda bulundu.

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) 4 kız öğrenci de başörtüsüyle derslere giriş izni verilmediği gerekçesiyle SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile fakülte dekanları ve üniversite güvenlik görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Öte yandan, bir grup, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi binası önünde başörtülü öğrencilerinin üniversiteye alınmamasını protesto etti.

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci de başörtülülerin üniversiteye alınmamasını protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber