YÖK Başkanı Özcan'a yumurtalı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kocaeli Üniversitesini (KOÜ) ziyaret ederek, senato toplantısına katıldı.

Özcan'ı yerleşkeye gelişinde bir grup öğrenci Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak protesto etti.

Özcan'ın Rektörlüğe girişi sırasında ise bina yakınında bulunan bir grup öğrenci de protesto içerikli yazıların yer aldığı dövizler açarak çeşitli sloganlar attı.

Bu sırada, robokop kıyafetli jandarma ekipleri, kampüste güvenlik önlemi aldı.

Bir süre daha slogan atan öğrenciler, Rektörlük binasının önünde kısa süre oturma eylemi yaptı. Bazı öğrenciler ise Özcan'ın makam aracına yumurta attı.

Senato toplantısına katılan Özcan, toplantının ardından bir gazetecinin, meslek yüksekokulu mezunlarına askerlik indirimi talebinin Genelkurmay Başkanlığınca reddedildiğini hatırlatması üzerine, "Meseleyi Genelkurmay Başkanı ile görüştük, gizli kalması yönünde karar aldık. Bir şey söylemem uygun olmaz" dedi.

Özcan, protestolarla ilgili soru üzerine ise "Herkes istediği davranışta bulunabilir, yapabilirler, o onların görüşüdür" dedi.

Prof. Dr. Özcan, öğrencilerin Rektörlük binası önünde protestolarını sürdürmesi üzerine, binanın arka kapısından çıkarak, başka bir araçla üniversiteden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber