6 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Mart 2008 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞMELER

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı haftalık olağan görüşmeler için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30/14.30)

-TALAT ANKARA'DA

-KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Ankara'da.

-Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde ?Üçlü Zirve?de bir araya gelecek. (Saat:11.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, Talat onuruna Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek. (Saat:12.45)

-ERDOĞAN YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER'İ KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:17.00)

-TALABANİ YARIN ANKARA'DA

-Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi davetlisi olarak yarın Ankara'ya geliyor. Talabani'nin ziyaretine ilişkin gelişmeler izleniyor.

-TBMM BELEDİYELER MESAİSİ SÜRÜYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Öngören Tasarının görüşmeleri sürüyor. (Saat:11.00)

-Adalet Komisyonu'nda, Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:10.30)

-CHP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLLERİNDEN BASIN TOPLANTISI

-CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve CHP'li kadın milletvekilleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30)

-TÜRBAN BAŞVURUSU RAPORU ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP'nin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik Anayasa değişikliğinin iptali için açtığı davanın ilk incelemesini yapacak. Davayla ilgili raportör raporunun tamamlanmasının ardından Mahkeme, başvurunun usule uygun olup olmadığına bakacak.

-ÜAK YARIN TOPLANIYOR

Üniversitelerarası Kurul yarın Antalya toplanıyor. Kurul'da, YÖK'ün Şubat ayında gönderdiği genelgeler ile üniversitelere verilen kadro izinlerini durdurması ile üniversitelerde türban serbestisine ilişkin uygulamaların gündeme gelmesi bekleniyor.

-2007 İŞSİZLİK VE İSTİHDAM VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, 2007 yılı işsizlik ve istihdam verilerini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-HAC ORGANİZASYONU HAKKINDA BİLGİ

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2008 yılı Hac organizasyonu kayıt işlemleri hakkında basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

-301 ?YETKİYE? KİLİTLENDİ

-Hükümet'in Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Türklüğe hakareti" düzenleyen 301. maddesiyle ilgili değişikliğin en kısa zamanda Meclis gündemine geleceğine yönelik açıklamalarına rağmen, bu konuda halen bir adım atılamadı.

-KATSAYI ?ENGELİ?NE KARŞI MESLEK LİSELERİNE YOĞUN İLGİ

-Katsayı engeli olduğu ve bu nedenle ilginin azaldığının iddia edilmesine karşın, meslek liselerine ilgi her yıl artarak devam ediyor.

-İmam yetiştirme amacıyla kurulan İmam Hatip Liseleri'nde de durum değişmezken özellikle imam olamayacak olan kız öğrenci sayısında önemli artış dikkat çekiyor.

-PİYASA PROFESYONELLERİ ENFLASYONU TAHMİNDE HEP YANILDI

-Beklentilerin çok üzerinde çıktığı için piyasalar açısından ?sürpriz? sayılan rekor Şubat enflasyonu ile mali ve reel sektördeki ?karar alıcı ve uzmanlar?ın ileriye dönük enflasyon tahminlerindeki rekor sapma gündeme geldi.

-Piyasalardaki karar alıcı ve uzmanlar, TÜFE bazında enflasyonun yüzde 1.29'la rekor kırdığı Şubat ayında sadece yüzde 0.55 enflasyon bekliyordu.

-Söz konusu profesyonellerin, şirketlerinin üretim, satış planlaması, önemli yatırım kararları ve projelerinde de esas alınan öngörülerinin, diğer birçok makro ekonomik göstergede olduğu gibi enflasyonda da neredeyse hiçbir ay tutmadığı dikkati çekiyor.

-KÜRESEL TERÖRİZM SEMPOZYUMUNUN İKİNCİSİ ANKARA'DA YAPILACAK

-Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı tarafından düzenlenen Küresel Terörizm ve Uluslararası İş Birliği Sempozyumu'nun ikincisi 10-11 Mart 2008 tarihinde yapılacak. Sempozyumun açılış konuşmasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt yapacak.

-ŞUBAT'TA ATA'YA 373 BİN ZİYARETÇİ

-Geçen Şubat ayı içinde 373 bin 514 kişi Anıtkabir'i ziyaret etti.

-IMF BAŞDANIŞMANI KOCHHAR: "YÜKSELEN EKONOMİLER ENFLASYONİST RİSKLE KARŞI KARŞIYA"

-IMF Asya-Pasifik Bölümü Başdanışmanı Kaplana Kochhar, yazdığı bir makalede, ?Yükselen piyasa ekonomileri de küresel yavaşlamaya bağışık olmayacaktır? dedi.

-Kochhar, şu anda birçok yükselen piyasa ülkesinin yüksek petrol fiyatları gibi küresel güçler ya da daha fazla ücret talebi gibi iç baskılardan kaynaklanan değişken enflasyon riskleriyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

-OKS VE DPY-B'YE BAŞVURULAR 10 MART'TA BAŞLIYOR

-İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı ve bu yıl sonuncusu yapılacak Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk (DPY-B) Sınavı başvuruları 10 Mart 2008 Pazartesi günü başlıyor. Başvuru süresi 28 Mart'ta sona ererken, sınav 8 Haziran 2008 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.

-SARKOZY'NİN TÜRKİYE POLİTİKASI FRANSA'DA ALARMA NEDEN OLDU

-Fransa Ulusal Doğu Dilleri Enstitüsü (INALCO) öğretim üyelerinden Marc Bernardin, Sarkozy'nin politikalarının ?sadece Türkiye ve Fransa için değil, AB için de ciddi bir ?kaybet-kaybet' durumuna yol açabileceği" uyarısında bulundu. Bernardin, ?1 Temmuz'da başlayacak olan Fransa'nın AB Dönem Başkanlığının, krizin şiddetleneceği bir dönem olarak gösteriliyor? diye yazdı.

-YUNANİSTAN İLE EGE DİYALOĞUNA DEVAM

-Ege sorunlarının ele alındığı Türkiye ile Yunanistan arasındaki ?istikşafi temaslar?ın 38'incisi, yarın Atina'da gerçekleşecek.

-BİLİNÇSİZ VE KONTROLSÜZ İLAÇ TÜKETİMİ BAĞIMLILIK İÇİN ÖNEMLİ RİSK

-Gazi Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Candansayar, bilinçsiz ve kontrolsüz ilaç tüketiminin bağımlılık için önemli bir risk etmeni olduğunu söyledi. Candansever, ?Bu nedenle toplumun ve sağlık personelinin ilaç kullanma konusunda eğitimi için çalışmalara ihtiyaç vardır? dedi.

-Son yıllarda dünyada ve Türkiye'de bağımlılığı yaygınlaşmaya başlayan uçucu maddeler içeren ürünlerin yasal yoldan kolayca ve çok ucuza alınabildiğine işaret eden Prof. Dr. Candansayar, ?İçinde uçucu madde bulunan yapıştırıcılar okullarda kesinlikle yasaklanmalı, sanayide kullanımı denetim altında olmalıdır? diye konuştu.

-FAHİR ATAKOĞLU GRAMMY ADAY ADAYI ALBÜMÜYLE ANKARA'DA

-Ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, 3 dalda ?Grammy? aday adayı olan son albümü ?Istanbul in Blue? ile 9 mart'ta Başkentlilerle buluşacak.

-PERAKENDE ZİRVESİ TOPLANIYOR

-2008 AMPD Perakende Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirvede, sektörün içerisinde bulunduğu yatırım dönemi nedeniyle ciro artışlarına rağmen karlılık oranlarının düşüşü ile baş etme senaryoları ele alınacak. (Saat:09.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber