Yargı personelinin fazla mesaisinden kesilen gelir vergisi geri ödenecek

Haber Giriş : 06 Mart 2008 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulu ile Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile Türkiye Adalet Akademisi kadrolarında çalışanlar, 15 Mayıs 2004-15 Temmuz 2006 dönemindeki fazla mesailerinden kesilen gelir vergilerini, ilgili vergi dairelerine başvurarak geri ödeyecek.

? Maliye Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulu ile Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı (ceza ve infaz kurumları hariç) ile Türkiye Adalet Akademisi kadrolarında çalışanların 15 Mayıs 2004-15 Temmuz 2006 dönemindeki fazla mesailerinden kesilen gelir vergilerini iade edecek.

Maliye Bakanlığı'na ait ?5736 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Genel Tebliği? Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkındaki Kanun'da yer alan adli personel ile devlet davalarını takip edenlere yapılan ödemelerin, damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulamayacağı maddesi üzerine Maliye Bakanlığı fazla mesailerden kesilen gelir vergisini geri ödeyecek.

-MAHKEMEDEN VAZGEÇLERE DE GELİR VERGİSİ İADE EDİLECEK

Kesilen gelir vergisini dava konusu yapmayan mükelleflerin, tarha yetkili vergi dairesine dilekçeyle başvurmaları halinde, tahsil edilen gelir vergisinin red ve iade işlemleri yapılacak. Mahkemelerde uyuşmazlığı devam eden ve Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkındaki Kanun'un yayım tarihi ile yargıda kesinleşmemiş işlemleri bulunan mükelleflerin, davalarından vazgeçmelerini belgeleyen evrakları vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde gelir vergisi iade edilecek. Gelir vergisi kesilmesi nedeniyle dava açan mükelleflerden, haklarında kesilen gelir vergisinin iadesine ilişkin kesinleşmiş yargı kararı bulunanların zamanaşımı süresi de dikkate alınarak tahsil edilen gelir vergisinin red ve iade işlemleri de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber