Batman eski Valisi Şarman tutuklandı

Haber Giriş : 02 Ekim 2004 03:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman eski Valisi Salih Şarman tutuklanarak cezaevine kondu

Batman'da ?otopark ihalesi karşılığında bir işadamından rüşvet olarak Mercedes aldığı? suçlamasıyla yargılanarak 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Batman eski Valisi Salih Şarman, tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi'ne konuldu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Batman'da otopark ihalesi karşılığında Erin Yapı İnşaat Şirketi sahibi Hamit İnal'dan rüşvet olarak Mercedes otomobil aldığı gerekçesiyle Batman eski Valisi Salih Şarman'a verilen 6 yıl 3 ay ağır hapis ve ömür boyu memuriyetten men cezasını onadı. Merkez Valiliği görevi sona ererek, ömür boyu memuriyetten men cezası onanan Şarman'ın karar düzeltme talebi de Yargıtay tarafından reddedildi. İnfaz Savcılığı'nca hakkında çıkarılan 6 yıl 3 ay hapis cezasının uygulanması amacıyla aranan Şarman, dün akşam saatlerinde jandarma tarafından Ankara'da gözaltına alındı. Salih Şarman, tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi'ne konuldu. İnfaz Yasası'na göre Şarman 2,5 yıl hapis yatacak.

Eski Vali Salih Şarman'ın, Batman valiliği dönemindeki ?kayıp silahlar' davasından da yargılanması devam ediyor. Batman'da 1993-97 yılları arasında kaybolan silahlarla ilgili ?Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet ve zimmet' suçlamasıyla açılan davada Şarman ile Batman eski Vali yardımcıları Ahmet Soley ve Mithat Kuşadalı hakkında 5 yıldan 24 yıla kadar hapis isteniyor. Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya katılan Şarman, şu ifadelerde bulunmuştu: ?1993-97 yılları arasında bölgede terör yaygındı. Bunun için Terörle Özel Mücadele Projesi ortaya konuldu ve bu proje hükümet tarafından da desteklendi. Batman Valiliği'ne silah ithalatı için izin belgesi verildi. Bu ithalatın ödemeleri devlet bankası olan Ziraat Bankası'ndan yapıldı. Silahlar ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın uçak filolarıyla Batman'a getirildi. Görevimden alındıktan sonra silahların demirbaş kayıtlarına ilişkin belgeler yok edildi.?

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber