Türkiye Belediyeler Birliği'nden yasaya destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, nüfusu 2 binden az olan belediyelerin kapatılmasının halkın zararına olmayacağını, bölge halkının hizmetlerden daha iyi yararlanabileceğini bildirdi.

Durak, bazı belediyelerin kaldırılmasına yönelik hazırlanan kanun tasarısıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak yeni kanunun yürürlüğe girmesiyle kapatılacak olan belediyelerin eleştirilerine muhatap olduklarını ifade etti. Aytaç Durak, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız hissi davrandıkları için tepki gösteriyorlar. Oysa 5393 sayılı Belediye Kanunu, nüfusu 2 binden küçük belediyelerin kapatılmasını karara bağlamıştı. Ancak 31 Aralık 2007 nüfus tespitlerine kadar eksikliklerini tamamlayamayan belediyeler, yeni kanunla belediyelik haklarını kaybediyorlar. Bu, Belediye Kanunu ile zaten kaybedilmiş bir haktı. Yeni kanun, uygulamada pratik yolları açıyor. Dolayısıyla Türkiye'de nüfusu 2 binden küçük belediyeler 2009 mahalli seçimlerinden itibaren kapatılmış olacak."

Aytaç Durak, Türkiye Belediyeler Birliği olarak gerekli çabayı gösterdiklerini ve araştırma yaptıklarını belirterek, "Ancak Sayın Başbakan, yaptığımız temaslarda da gördük ki son derece radikal bir kararı alma cesaretini gösterebiliyor, oy kaybı riskini dahi göze alarak. Olmayacak bir duaya 'amin' demenin de bir gereği yok. Şov yapmanın gerekli olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.

Durak, "Belediyelerin kapatılması halkın zararına olmayacak. Bölge halkı hizmetlerden daha iyi yararlanacak" görüşünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber