Türkiye 19 ülkeye büyükelçilik açıyor

Haber Giriş : 06 Mart 2008 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın hız verdiği ?Afrika Açılımı?nın kapmasında 10'u bu yıl olmak üzere, 19 ülkede Büyükelçilik açılacak. Ağustos ayına kadar 6 ülkede büyükelçilik kurulacak. Öte yandan Türkiye, Afrika Kalkınma Bankası hissedarı olmak için başvuruda bulunacak.

Ankara'nın hız verilen ?Afrika Açılımı?nın kapmasında 10'u bu yıl olmak üzere 19 ülkede Büyükelçilik açılacak. Türkiye, Afrika Kalkınma Bankası hissedarı oluyor. Ağustos'ta İstanbul'da ?Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi? düzenleniyor. Genelkurmay, Afrika Birliği'nin talebi üzerine Abbis Ababa'daki iki üst düzey subay gönderecek.

Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nce (TASAM) Ankara'da düzenlenen ?6. Afrika Çalıştayı?na katılan başta Başkanlık ve Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, çeşitli Bakanlık ve kamu kuruluşları üst düzey yetkililerince, ?Afrika Atılımı?na ilişkin bilgi verildi. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde atacağı önemli adımların bazıları özetle şöyle:

-19 Afrika ülkesinde Büyükelçilik açılacak: Türkiye'nin halen Afrika'nın 12 ülkesinde Büyükelçiliği var. 2008 yılında 10, 2009 yılında 6 ülkede, daha sonra da üç ülkede daha büyükelçilik açılacak. Böylece Afrika'daki toplam Büyükelçilik sayısı 31'e yükselecek. Bu arada, Ağustos ayına kadar Tanzanya, Gana, Kamerun, Nijer, Çad ve Mali'de Büyükelçilik açılacağı öğrenildi.

-Ağustos ayında İstanbul'da Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi yapılacak.

-Türkiye'nin Afrika Kalkınma Bankası hissedarı olmak için başvuru yaptı. Talep Mayıs ayına kadar karara bağlanacak.

-Genelkurmay Başbakanlığı, Afrika Birliği'nin barışı koruma çalışmaları çerçevesinde Etiyopya'nın başkenti Abbis Ababa'da kurduğu meslek içi eğitim birimi için yaptığı talebi üzerine üst düzey iki subay gönderecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber